вівторок, 20 серпня 2019 р.

Токмацькому району бути: Новообраний народний депутат України Павло Мельник провів першу робочу зустріч у Токмаці

20 серпня 2019 року новообраний народний депутат України Павло Мельник, за своєї ініціативи, провів свою першу робочу зустріч у Токмаці з представниками громади Токмацького району і міста Токмака.

Зустріч пройшла у великій залі Токмацької міської ради.

На початку зустрічі пан Павло проінформував присутніх про те, що 19 серпня він провів зустріч в області (м. Запоріжжя – ред.) з питань територіального устрою Запорізької області задля формування шостого району – Токмацького, бо як відомо, по Перспективному Плану Токмацький район мав «відійти» до Полог. Токмацький район має бути обов’язково, підкреслив нардеп, чим визвав шквал оплесків у залі.

Павло Вікторович, окрім іншого, зазначив про необхідність створення у Токмаці госпітального округа, для зручності пацієнтів Токмака і району, бо ці цілі він собі поставив ще в період передвиборчих перегонів.

Стосовно розміру ПДВ (20% - ред.) для селян, пан Мельник пояснив, що в аграрному комітеті ВРУ зараз дуже багато роботи, і…наразі не можна за п’ять років зробити швидко те, що не було зроблено на протязі майже двадцять вісім років. Питання реформування аграрної сфери держави давно вже настало, вирішувати його потрібно законодавцям в тісній співпраці з сільгоспвиробниками на місцях, беручи до уваги і польський досвід.

Відповідаючи на запитання стосовно жахливого стану токмацьких доріг Павло Мельник сказав, що у нього, у передвиборчій програмі, записано, що кращі дороги повинні ремонтуватися першими, команда Зе розуміє стан справ у цьому питанні і знає, що якщо немає гарних доріг, то немає і економічного розвитку країни і буде ініціювати питання стосовно ремонту дорожнього покриття по всьому 81 виборчому округу, за який, власне, він і несе відповідальність.

Обговорили на зустрічі і питання медичної реформи, повернення госпітального округу до Токмака, проблему закриття ФАПів, придбання нового медичного обладнання, розмір зарплат сільських медпрацівників (фельдшер ФАПу не отримує, наразі, і 2 тис грн.???). Нову медичну реформу нардеп охарактеризував як антинародна.

Вразила інформація про те, що в Токмаці в палаті інтенсивної терапії (реанімація - ред.)  уже рік знаходиться молода жінка з с. Кірове Токмацького району, яка потребує спеціального медичного обладнання для забезпечення організму киснем. Ціна такого обладнання 270 тис грн.  

Гостра проблема нашої території - відсутність великих підприємств, що мають сплачувати податки до місцевого бюджету - дійшли згоди присутні.

Відношення до продажу української землі - власна думка депутата: має бути цивілізований ринок і на цю тему говорити ще рано по причині недосконалого законодавства України. Це питання обов`язково має виноситись на всеукраїнський референдум.

Коли запрацює громадська приймальня народного депутата у Токмаці, де буде розташована, в якому комітеті Верховної ради України буде працювати депутат, поцікавився ТокмакІнформБюро - приймальня, напевно, буде працювати у Токмацькій райдержадміністрації, треба почекати ще тижнів зо два для організації цього питання. З приводу роботи в комітеті ВРУ - ще йдуть обговорення, мова йде про три комітети - екологічний, комітет по роботі з міжнародними зв`язками та інтеграції України до Європейського союзу.   

Поступило цікаве питання до нардепа від депутата райради Л.Будовської - чому до цих пір в області не міняється влада, голова Запорізької обласної державної адміністрації і голова Токмацької районної державної адміністрації? На роботу не ходять, нічого не роблять...і так далі))) Її підтримав депутат райради О. Матвієнко і вніс пропозицію повернути стару традицію у районі - рекомендувати Президенту України своїх найкращих кандидатів на посаду голови Токмацької РДА.
Нардеп П. Мельник пояснив, що після чергових виборів президент Володимир Зеленський і його команда розуміють всю повноту відповідальності за призначених ними керівників в областях, районах, і, щоб відійти від "кумовства", до підбору таких кадрів треба підійти дуже виважено.

Проблему корупції в геокадастрі Запорізької області порушила Лариса Супрун. Вона стверджує, що аграрії токмаччини при оформленні земельної документації в цій організації просто впираються в глуху стіну, працюють старі схеми, сидять в офісах тіж "дами" і малюють на папірцях "#шістьнулів", $200 з одного гектара вийми і віддай. Це Тітова Наталія Валеріївна, наразі подала свою кандидатуру на пост голови геокадастра в місті Києві, Дікабаєва Яна Володимирівна і пан Гашенко Іван Анатолійович, що був радником "при Брилю" (біжіть хлопці, біжіть - ред.).  Ніяка реформа не пройде при такій ситуації.
Ситуація з корупцією в геокадастрі Президенту відома і він додасть зусиль в боротьбі з цим явищем, пояснив Павло Мельник.

На кінець робочого дня, 20 серпня, нам стало відомо, що в плані територіального устрою Запорізької області Токмацькому району бути. Це питання вже можна виносити на громадське обговорення.

Тобто, Запорізька область буде налічувати шість районів, а ось в яких межах - покаже важлива та кропітка робота...

Про "попередників": - зі слів одного з присутніх, народний депутат України Сергій Валентиров за своєї каденції жодного разу (за 4 роки - ред.) не проводив подібних зустрічей, зустрічався тільки з депутатами Токмацької районної ради.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.