четвер, 15 серпня 2019 р.

Наполегливий токмацький шахіст Михайло Халамівський став другим, у своїй віковій категорії, на черговому міжнародному шаховому турнірі в Італії

Токмачанин, учень шостої школи, Михайло Халамівський прийняв участь у цьому спортивному святі та в результаті наполегливої боротьби став першим серед учасників вікової категорії «…до 16 років «Початківці».

Але цим все не скінчилося...

Річ у тім, що Михайло, перебуваючи в Італії, вирішив прийняти участь ще в одних міжнародних змаганнях - 17 - му міжнародному відкритому шаховому турнірі  Спілімберго  2019 (17th Open Int. di scacchi Spilimbergo 2019), який тривав 7 днів і завершився 15 серпня.

На урочистому відкритті змагань був присутнім Анатолій Карпов, якого запросили організатори, багаторазовий чемпіон світу з шахів, який звернувся до спортсменів з вітальним словом, бажаючи їм перемоги.

357 найкращих шахістів, різного віку з Європи, приїхали до Спілімберго, цього чудового італійського міста, для участі у змаганнях.  

Наш Михайло потрапив до стартової таблиці учасників категорії "Open C (Elo < 1500)", яка налічувала 95 спортсменів. Разом з Михайлом (Khalamivskiy Mykhailo) до списку потрапив, також українець, Atiytskyi Liev.

7 турів змагань пройшли, як один день.

15 серпня Михайло Халамівський, 2009 року народження,  граючи з італійцем Marziali  Federico, 2005 року народження, на 19 ходу змусив свого супротивника  "загубити" Ферзя і здатися.


На фото: Михайло Халамівський старанно готується до турніру в автомобілі по дорозі до місця проведення змагань

Хронологія боротьби Михайла, відповідно до офіційних даних турнірної таблиці змагань 17th Open Int. di scacchi Spilimbergo 2019  виглядає наступним чином:
Стартова позиція після реєстрації учасника - 14;
Тур 1 - 78 позиція;
Тур 2 - 89 позиція;
Тур 3 - 64 позиція;
Тур 4 - 55 позиція;
Тур 5 - 45 позиція;
Тур 6 - 29 позиція;
Тур 7 - 19 позиція.

Тобто, Михайло став дев`ятнадцятим з 95 спортсменів в категорії "Open C (Elo < 1500)", або другим серед спортсменів віком до десяти років.

Так, це не абсолютна перемога, 4,5 очка з 7 можливих (одна нічия, два програші), але для 9-ти річного спортсмена це, перш за все, безцінний досвід в перших міжнародних змаганнях, робота над помилками, напрацюванням стратегії задля кінцевого результату - перемоги.

Батьки Михайла Халамівського дякують тренеру Токмацької Дитячої Юнацької Спортивної  Школи (ДЮСШ) Олексію Дружинцю за ту працю, час та досвід, що передав їх сину.

Для довідки:  

українець Atiytskyi Liev зайняв 80 позицію у турнірній таблиці змагань з одним очком;

перемогу одержав (перше місце) - італієць Viciguerra Paolo, 1964 року народження, з 6,5 очками з 7 можливих.
На фото, на передньому плані, ліворуч - Михайло Халамівський під час змагань на 17 - му міжнародному відкритому шаховому турнірі Спілімберго  2019 та фрагмент турнірної таблиці змагань


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.