четвер, 22 серпня 2019 р.

Вулицю Карла Лібкнехта підтоплює, хто відповідає за утримання в належному стані прилеглої території, боротьбу з карантинними рослинами, укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів, чи піднімуться тарифи на воду: Провела своє чергове засідання постійна комісія Токмацької міської ради з питань життєзабезпечення міста


22 серпня провела своє чергове засідання постійна комісія Токмацької міської ради з питань життєзабезпечення міста у складі: голови комісії Куцериба Володимира та членів комісії: Шило Володимира, Яковлєвої Людмили, Надточій Оксани, Бобринок Вікторії.
Коротко про деякі  підняті та розглянуті питання та прийняті по ним рішення:
До комісії звернулися токмачани - мешканці вулиці Карла Лібкнехта. Цю вулицю, в районі вулиці Червоної, систематично підтоплює, були продемонстровані аудіовізуальні фрагменти та фото з місця події, на яких було видно, що вода стоїть у подвір`ї містян, в городі, пішохідна зона відсутня, вулиця не прохідна, по двору своїх осель мешканці ходять буквально босоніж по щиколотку у воді.
Вже п`ять років люди бідкаються над своєю проблемою, куди тільки не зверталися, з їх слів, і ось... прийшли до народних обранців токмаччини. Голова комісії   Куцериб Володимир зауважив, що про цю проблему комісія чує вперше, і до них, з цього приводу, ще ніхто не звертався. Після бурних обговорень вирішили - на черговій сесії Токмацької міської ради 29 серпня рекомендувати своїм колегам прийняти звернення до депутатів Запорізької обласної ради про надання допомоги Токмаку у вигляді виділення з обласного бюджету 10 млн грн для фінансування відповідного проекту з реконструкції  споруд  для  збирання вод  поверхневого стоку з вулиці Карла Лібкнехта, який вже готовий.



Керівник комунального підприємства "Міськводоканал" ТМР Наталія Лісова проінформувала комісію про стан фінансово - господарської роботи підприємства за відповідний період. Наразі збитки підприємства складають близько 900 тис грн. Комісія прийняла цю  інформацію до відома. До речі, ця інформація не є закликом міськводоканалу до чергового підняття тарифів на свої послуги (Рішення про підняття/зниження тарифів приймає уповноважений на те орган), просто до таких дій їх закликає відповідне нове чинне законодавство України, яке ще й говорить про те, що тарифи на надання таких послуг тепер мають переглядатися щорічно.

Обговорили на комісії питання і про стан справ щодо дотримання території міста в належному санітарному стані, заслухавши відповідну інформацію.

Тож, громадяни міста Токмака, утримання в належному стані прилеглої території, боротьба з карантинними рослинами, укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів - це наша спільна справа в боротьбі за чистоту міста Токмака!


Голова комісії   Куцериб Володимир зауважив, що про цю проблему комісія чує вперше, вулиця Карла Лібкнехта. Цю вулицю, в районі вулиці Червоної, систематично підтоплює.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.