вівторок, 13 серпня 2019 р.

У Токмацькому краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки художниці із Бердянська, керівниці та засновниці арт - студії Ніни Бутєвої


МИСТЕЦЬКИЙ ПРОЕКТ У ТОКМАКУ

З травня місяця місто Токмак брало участь у проекті METASITU, який присвячено переосмисленню майбутнього кожного міста, через призму його минулого. METASITU – це дослідницька та соціально орієнтована практика, яка пересувається між Києвом та Афінами. За допомогою художніх ролей (кураторів, координаторів, митців), використовуючи мистецтво як стратегію, проект METASITU він руйнує урбаністичні дискурси, розвиває нові інструменти для емансипації індивідуумів у їх взаємовідносинах з територією, а також кидає виклик просторовим гегемоніям влади.

У рамках даного проекту перед учасниками постало питання: як переосмислити своє ставлення до рідного міста? Як побачити у зруйнованих місцях красу та перспективу?

Саме із відповідей на ці питання народився проект саме для Токмака, який отримав назву «Історичне минуле Токмака через мистецький калейдоскоп». Цей проект буде включати в себе низку заходів. По-перше, у Краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки художниці із Бердянська, керівниці та засновниці арт - студії Ніни Бутєвої, під загальною назвою «Почесне минуле рідного краю». Ця виставка присвячена морським пейзажам, які Ніна дуже полюбляє, адже її батько тривалий час служив на Північному підводному флоті. Саме через картини художниця виражає любов до рідного міста, до його історії та історичної спадщини.

Другим етапом проекту стане серія майстер-класів для дівчаток та жінок міста, в рамках яких учасниці зможуть намалювати улюблені місця рідного міста, картини з минулого тощо.

Третім етапом проекту «Історичне минуле Токмака через мистецький калейдоскоп» стане фото-проект (у вигляді фото-сушки) з презентацією робіт учасниць художніх майстер-класів.

Розклад заходів наступний:

відкриття виставки Ніни Бутєвої «Почесне минуле рідного краю» відбудеться 15.08.2019 року у Краєзнавчому музеї міста Токмака. Вхід вільний;

майстер-класи із живопису відбудуться 15.08.2019 року у Краєзнавчому музеї міста Токмака. Кількість місць обмежена. Участь безкоштовна. За довідками звертатися по телефону 44005, радник міського голови Криворучко Наталя;

фото – виставка пройде 24.08.2019-22.09.2019 у Краєзнавчому музеї міста Токмака. Вхід вільний.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.