вівторок, 9 червня 2020 р.

Перелік і склад нових районів: Відомо коли парламент має за це проголосувати

За перелік і склад нових районів парламент має проголосувати до середини липня.

З наступного року більшість послуг надаватимуться на рівні громад. Райони ж будуть потрібні здебільшого для організації системи державної виконавчої влади на місцях. Тому мешканцям міст і сіл не варто надто перейматися питаннями зміни конфігурацій і функцій районного рівня.

Про це йшлося під час пресконференції «Нові райони в Україні: від кількості до ефективності» за участі заступника Міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди та народного депутата України, голови підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Віталія Безгіна.

Спікери нагадали, щоб з 1 січня 2021 року уся система територіальної організації влади могла ефективно працювати у нових умовах, потрібно провести вибори у жовтні цього року на новій територіальній основі громад і районів. Отже не пізніше середини липня, до кінця цієї сесії Парламенту, мають бути прийняті рішення про створення громад і районів.

Перейти до магазину
«Ми плануємо, що Уряд ще цього тижня подасть до Верховної Ради проєкт постанови, яка визначає перелік районів і їхній склад по громадах. Часу на прийняття цієї постанови – до середини липня. Також найближчим часом до Парламенту буде поданий законопроєкт, який врегульовуватиме процедурні питання ліквідації старих і утворення нових районів, і ми очікуємо, що народні депутати приймуть його у вересні цього року», - уточнив В’ячеслав Негода.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.