вівторок, 16 червня 2020 р.

Виноградне: Землю забрали, але дали можливість дозріти урожаю та зібрати його

16 червня в приміщенні Виноградненського сільського клубу о 14:00 годині відбулися збори жителів села, власників земельних ділянок, з представником нового власника цих земельних ділянок.

Ось що пояснила нам з цього приводу секретар Виноградненської сільської ради Ольга Гарбуз:

"Ми сьогодні тут зібралися з представником нових земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства (бувші городи), які виділялися нашим людям ще на початку 90-х років, пару чоловік їх приватизували у свій час, а решта людей - ні, але використовують до теперішнього часу.

В березні 2020 року на кадастровій карті з'явилися наміри на приватизацію цих земельних ділянок і на початок квітня 2020 року вже є власники цих земель (20 га городів, що були у людей відійшли у приватну власність: 10 чоловік по 2 га).

14 квітня 2020 року з'являється ще один, новий власник, всіх 20 га, який придбав їх у власність. Сьогодні приїхав представник власника (Євген Гуменюк - ред.) з приводу питання збору урожаю на цих земельних ділянках селянами, що його і посіяли.

Вирішили, що свій урожай ми збираємо і восени цього року земельна ділянка відходить вже...новому власнику.


Згідно ст. 12 "Земельного кодексу України" - якщо в межах села є в наявності вільна земельна ділянка, то любий громадянин України може звернутися в сільську раду з заявою на отримання дозволу на розробку проєкту землеустрою (на сьогоднішній день є вже понад 60 таких заяв).

Жителі села з вулиці Молодіжної наразі залишилися зовсім без городів.

Село Виноградне складається з трьох вулиць: Гришина, Молодіжна, Підгірна.
В селі тільки на одній вулиці Гришина є городи у селян...Жителі інших двох вулиць мають максимум до 15 соток землі біля будинку."

Це проблема не нова, нещодавно вона виникла у Таврійській сільській раді Токмацького району, і стосується всієї України.

Перейти до магазину
Що буде в Виноградному восени - будемо слідкувати за розвитком подій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.