середа, 1 квітня 2020 р.

ВОЗ закликала здорових людей відмовитися від носіння медичних масок


Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВОЗ) ще раз підтвердили свій висновок про те, що медичні маски не потрібно носити здоровим людям. Про це заявив під час брифінгу виконавчий директор організації Майкл Райан (на фото), передає CNN.

За його словами, маски в першу чергу повинні носити тільки інфіковані люди або медперсонал, який контактує з зараженими. Більш того, неправильне носіння масок може навіть нашкодити людині.

«Немає конкретних доказів того, що масове носіння масок населенням має будь-які потенційні переваги. Насправді, є деякі свідчення про зворотну дію при неправильному використанні або неправильному носінні маски », - зазначив Райан.

Епідеміолог ВОЗ з інфекційних захворювань доктор Марія Ван Керкхове додала, що маски повинні використовувати люди, які найбільше цього потребують, зокрема - медичний персонал.

«У суспільстві ми не рекомендуємо використовувати маски, якщо ви самі не хворі, а також в якості заходів для запобігання подальшого інфікування від вас, якщо ви захворіли», - сказала Ван Керкхове.

Також вона зазначила, що пріоритет використання медичних масок повинен віддаватися інфікованим людей, які знаходяться вдома, а також тим, хто за ними доглядає.

Нагадаємо, що в українському Міністерстві охорони здоров'я заявили, що медичні маски необхідно носити тому, що всі можуть бути потенційно інфікованими коронавірусом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.