субота, 25 квітня 2020 р.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРИХОЖАН


МИТРОПОЛИТ ЗАПОРІЗЬКИЙ І МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ УПЦ ЛУКА ЗВЕРНУВСЯ ДО ПРИХОЖАН ІЗ ЗАКЛИКОМ НА ПОМИНАЛЬНІ ДНІ ЗАЛИШАТИСЯ ВДОМА

Керуючий Запорізькою єпархією Української Православної Церкви зазначив, що не слід перейматися через неможливість відвідати кладовище на Радоницю (гробки). 

«…прошу всіх вас в цьому році не переживати за те, що не зможете відвідати могили своїх близьких через карантин. Хотів би звернути вашу увагу на те, що поминання покійних не обмежується прибиранням кладовищ і щедрою поминальної трапезою біля могили - це другорядне. Згадайте своїх близьких вдома, проявіть турботу про їхні душі. У цей день вчиніть молитву за упокій їх душ»:

«Христо́с воскре́се из ме́ртвых, сме́ртию смерть попра́в, и су́щим во гробе́х Живо́т дарова́в / Христос воскрес из мёртвых, смертью смерть попрал, и находящимся в гробах Жизнь даровал. (трижды)

Помяни, Господи, души усопших рабов Твоих, родителей моих, и всех сродников по плоти (вспоминаются поименно), и всех с надеждой в грядущее Воскресение и Жизнь вечную усопших православных христиан и прости им все согрешения вольные и невольные, и всели их со святыми Твоими, там, где сияет свет лица Твоего, и нас, о них молящихся, в покаяние приведи и помилуй, потому что Ты — Благ и Человеколюбец. Аминь.»

КЕРУЮЧИЙ ЗАПОРІЗЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) ЄПИСКОП ФОТІЙ ЗАКЛИКАВ ВІРЯН НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ УТРИМАТИСЯ ВІД ВІДВІДУВАННЯ КЛАДОВИЩ

Починаються поминальні дні, коли ми розділяємо радість Христового Воскресіння з рідними, що відійшли у життя вічне. Проте цьогоріч, у зв’язку з карантином, ми зможемо відвідати місця вічного спочинку наших рідних на кладовищі дещо пізніше – на Троїцьку батьківську поминальну суботу. Згідно рішення Синоду Православної Церкви України відвідування священнослужителями і мирянами кладовищ у поминальні дні після Великодня та звершення на них заупокійних молитов переноситься на Троїцьку батьківську поминальну суботу (6 червня 2020 р.).

Запорізька єпархія Православної Церкви України інформує про можливість у цю суботу та наступні за нею дні залишати онлайн-записки з іменами тих, хто дорогий вашому серцю: спочилих батьків, братів і сестер, друзів, коханих.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.