четвер, 23 квітня 2020 р.

Священнослужителі Токмаччини вирішили спільно звернутись до вірян із закликом дотримуватись карантинних обмежень під час поминальних днів

22 квітня відбулася зустріч голови райдержадміністрації Олени Шевченко з духовенством та правоохоронними органами району, повідомляє tokmakrda.gov.ua.

Олена Шевченко подякувала представникам релігійних конфесій району за розуміння ситуації, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. «Вдячна духовенству й вірянам за громадську свідомість і дотримання карантинних обмежень. Якщо така злагоджена співпраця продовжуватиметься і надалі, то зможемо уникнути та мінімізувати можливе масштабне зараження», – зазначила Олена Вікторівна.

«Святкування Світлого Христового Воскресіння пройшло спокійно та контрольовано. Всі храми дотримались вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами). Богослужіння відбувались в присутності незначної присутності прихожан або взагалі за зачиненими дверима. Поліцією жодного адміністративного протоколу стосовно порушень вимог вищезазначеної постанови не складено, - зазначив заступник начальника Токмацького відділення поліції Пологівського ВП ГУ НП в Запорізькій області Роман Жураковський.


За результатами зустрічі священнослужителі вирішили спільно звернутись до вірян із закликом дотримуватись карантинних обмежень під час поминальних днів. 

Пресслужба виконкому на сайті Токмацької міської ради оприлюднила наступну інформаціє на цю тему:

"На виконання постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та Головного державного санітарного лікаря України від 21.04.2020 року № 11 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні», виконавчий комітет Токмацької міської ради повідомляє, що з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні на території міста Токмак заборонено відвідування кладовища до 07:00 годити 29.04.2020 року, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри." 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.