субота, 18 квітня 2020 р.

Пік смертності від COVID-19 в Україні прогнозується на 3-8 травня, - прогноз Національної академії наук

Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні в період 13-20 квітня 2020 р. та аналіз можливих сценаріїв розвитку епідемії в період 20 квітня – 30 травня 2020 р.

Розпорядженням Президії НАН України від 3 квітня 2020 р. №198 було створено робочу групу з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні. До складу групи входять провідні фахівці та установи Національної академії наук України, Національної академії медичних наук України та Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Базовою установою робочої групи є Інститут проблем математичних машин і систем (ІПММС) НАН України, а її координатором – заступник директора ІПММС НАН України доктор фізико-математичних наук І.О. Бровченко.

Використовуючи світовий досвід, аналіз відкритих даних та в консультації з фахівцями щодо базових медичних параметрів, члени робочої групи розробили власну математичну модель. Математична модель належить до класу детермінованих SEIR-моделей та дає змогу враховувати наявність  безсимптомних хворих, має три рівні складності перебігу хвороби для хворих із симптомами, дозволяє обчислювати кількість пацієнтів, які перебувають на госпіталізації.

"Якщо будуть продовжені карантинні заходи в тому ж обсязі, що і на даний момент, пік нових випадків COVID-19 в день припадатиме на 2-5 травня 2020 року, пік летальних випадків - на 3-8 травня", - відзначили в академії .

Вчені вважають, що після досягнення піку захворюваності число нових випадків інфікування буде знижуватися до кінця травня.

"При обчисленнях вважалося, що карантинні заходи не будуть порушуватися на час святкування Великодня в Україні", - підкреслили в НАНУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.