середа, 28 грудня 2022 р.

Два тижні тому викрали колишнього вчителя школи №1 м.Токмака, відомого професора з Мелітополя, доля якого досі невідома

Рашисти викрали з дому колишнього вчителя школи №1 Токмака, відомого професора з Мелітополя Володимира Воровку, і вже два тижні невідомо, де він знаходиться!

У тимчасово окупованих районах Запорізької області російські окупанти посилюють терор наших громадян. Місцеві жителі повідомляють, що рашисти проводять обшуки в будинках, вилучають телефони й комп'ютери, викрадають людей.

Зокрема, 13 грудня у селі Тамбовка під Мелітополем невідомі у військовій формі увірвалися в будинок до професора, доктора географічних наук, 52-річного Володимира Воровки. Він понад 10 років був деканом природничо-географічного факультету, до війни працював викладачем Мелітопольського педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, завідувачем кафедри екології та раціонального природовикористання.

Згідно з Женевськими конвенціями та правилами ведення війни військові армії окупанта не мають права затримувати цивільних громадян, переміщати їх без їхньої волі або ж, навпаки, заважати їхньому переміщенню. Та де закони, конвенції та правила цивілізованого людства, а де російські нелюди?

Зранку до будинку, де проживав педагог, під'їхали три легкових автомобілі й мікроавтобус. Як повідомляють очевидці, невідомі увірвалися в будинок, а звідти вже вийшли з господарем, посадили його в автомобіль і зникли в невідомому напрямку. І вже два тижні місце перебування Володимира Воровки невідоме.

Ситуація ускладнюється тим, що науковець має серйозні проблеми зі здоров’ям. За інформацією ZMINA, лікарі діагностували у науковця  початкову стадію цукрового діабету, також він страждає на гіпертонію та хронічний бронхіт. У нього часто підіймається тиск, тому він обов’язково має стежити за цим і щоденно приймати відповідні ліки.

Рідні професора звернулися до наукового співтовариства та до небайдужих людей з проханням надати цій інформації максимального розголосу, щоб знайти Володимира Воровку та припинити беззаконні дії стосовно науковців та інших громадян.

Одразу з’явилося звернення Вченої ради Інституту геологічних наук Національної академії наук України з закликом до колег-науковців та усіх небайдужих осіб максимально розповсюдити інформацію, в тому числі серед міжнародної наукової спільноти, про викрадення професора Воровки з закликом про його повернення. Такі звернення вже опублікували науковці у Європі та США.

Учні школи №1 м. Токмак, яких навчав Володимир Петрович, коли працював у нашій школі на початку 90-х років, також звертаються до всіх небайдужих зі словом про свого вчителя.

Ну що, хто там у першій школі зараз на окупантів працює? Що ж ви діткам про фашистів розказуєте? 

Може живі приклади наводите про сучасних російських катів?

Наприклад, досі невідомо, де знаходяться молоді токмачани Сергій Чужиков і Богдан Пшеничний, яких рашисти тримали у своїх застінках у Токмаці, а потім ніби-то вивезли до Василівки «на депортацію» і досі про їх місцезнаходження нічого не відомо.

Як і про Олександра Макаренка, якого сучасні російські гестапівці викрали ще у квітні, тримали у заручниках і знущалися. І зараз про нього теж нічого невідомо.

Російські фашисти часто використовують до викрадених людей слова «затримані», «арештовані», «полонені», але жоден з цих термінів юридично недопустимий. Ними вони просто прикривають свої нелюдські діяння.

Правила ведення війни та Женевські конвенції, підписані і російською федерацією в тому числі, чітко визначають поняття комбатантів, військових найманців, полонених та цивільних і вказують як з ними поводитися. Але нелюдський режим росії намагається розповсюдити свої ракові клітини на весь нормальний цивілізований світ.

Місцеві жителі на окупованій частині Запорізької області відзначають, що військові рф буквально осатаніли після вибухів і ліквідації у Мелітополі командного складу базового табору підрозділу 19-ї мотострілецької дивізії 58-ї армії, що базується у Владикавказі.

Ліквідацію російських військових у Токмаці, Чернігівці, Бердянську успішно ведуть Збройні Сили України. А безсилі проти ЗСУ російські горе-вояки намагаються відігратися на наших цивільних громадянах.

Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.