середа, 29 квітня 2020 р.

Коротко про прийняті урядові рішення сьогодні

Україна отримає дешеві фінансові ресурси для розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону. 29 квітня Уряд погодив внесення змін до Податкового та Митного кодексів України, які розблокують використання кредиту 100 млн євро від Республіки Польща. Кошти залучаються під 0,15% річних на 30 років.

Кабінет Міністрів України на засіданні 29 квітня затвердив перспективні плани формування територій громад Херсонської, Хмельницької, Луганської областей.

Уряд затвердив вимоги щодо роботи агропродовольчих ринків.

Уряд вніс зміни до порядків забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності та бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей.

Уряд підтримав пропозицію Міністерства фінансів уточнити категорію суб’єктів підприємництва, які зможуть стати учасниками програми «Доступні кредити 5-7-9%» та зняти обмеження щодо максимальної суми кредиту для рефінансування під нульову процентну ставку. 

29 квітня 2020 року Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до пункту 23 Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов'язки», яка розроблена Міністерством розвитку громад та територій України.


Кошти на доплати медикам, які працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус, виділені та вже надійшли у регіони. Про це на брифінгу повідомила заступник Міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова. Зарплати медиків будуть збільшені до 300% окладу.

Кабінет Міністрів України на своєму черговому засіданні, 29 квітня, призначив Олексія Любченка Головою Державної податкової служби України та Геннадія Пліса Головою Державної аудиторської служби України.

Регіони України можуть розпочати використання коштів двох субвенцій -  на Нову українську школу та на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». Відповідні рішення Кабінет Міністрів України ухвалив сьогодні, 29 квітня 2020 року.


Уряд схвалив виділення Міністерству охорони здоров’я 100 млн грн на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Цих коштів вистачить на орієнтовно 200 ШВЛ. Передбачається, що це будуть апарати українського виробництва.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.