четвер, 16 квітня 2020 р.

Вирішено заборонити відвідування кладовищ населенням

Відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області.

Щоб обмежити масове скупчення людей під час Великодніх свят, у Запорізькій області вводиться низка обмежень.

Вирішено заборонити:

роботу громадського транспорту, окрім роботи у години пік (з 06-00 до 09-00 та з 16-00 до 19-00 на вихідні та святкові дні з 18.04 по 20.04.2020);

відвідування кладовищ населенням, у тому числі присутність на них священнослужителів з метою поминальних заходів (з 07-00 18.04.2020 до 07-00 29.04.2020).

Щодо роботи гіпермаркетів, то їх зачиняти не будуть, проте працювати будуть лише відділи з продуктами харчування та засобами гігієни. Працювати маркети будуть за умови дотримання карантинних заходів: відвідування тільки у масці чи респіраторі, дотримання дистанції, дезінфекція приміщення, обмежена кількість людей у приміщенні. 

Також посилюються діяльність контрольно-пропускних пунктів на в’їздах та виїздах в міста. Представники ГУ Нацполіції у Запорізькій області, у першу чергу, перевірятимуть автівки, які мають реєстрацію  не у Запорізькій області.

Місця організованого відпочинку фактично не працюють, представники правоохоронних органів під час рейдів перевірятимуть місця неорганізованого відпочинку, будь-то лісови смуги чи галявини, або прибережні зони.


Нагадаємо, жителям області заборонено перебувати в громадських місцях без маски чи респіратора, переміщатися групою більше 2-х осіб, перебувати в громадських місцях особам до 14 років без супроводу дорослих, відвідувати парки і зони відпочинку та проводити заходи, в яких бере участь більше 10-ти людей тощо. Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових або прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Про це рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 17.04.2020 року № 12 інформує токмачан і Пресслужба виконкому Токмацької міської ради на офіційному сайті Токмацької міської ради. 
Також про це повідомляють офіційні сайти Токмацької районної ради , Токмацької районної державної адміністрації та Молочанської міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.