четвер, 30 квітня 2020 р.

Токмацькі ринки дозволили відкрити (ДОКУМЕНТ)

Комісія ТЕБ та НС вирішила дозволити відкриття токмацьких ринків, але.. відкриття може відбутися не раніше 11-12 травня.

Щойно (30 квітня о 12.00) у будівлі Токмацької міської ради завершилося засідання місцевої комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Відповідно до урядової постанови та рішень обласної комісії ТЕБ та НС комісія розглянула питання дотримання карантинних заходів на травневі свята та відкриття ринків.

Щодо першого, члени комісії одностайно підтримали рішення, яке фактично дублює вимоги комісії обласної.

А ось з ринкового питання розгорілася палка дискусія. Звісно, на ринках мають бути дотримані вимоги: наявність диспенсерів з деззасобами; температурний скринінг; відстань між торгівцями у 3 метри; площа на одного покупця не менше 10 кв.метрів; дезінфекція площ кожні 3 години; захисні екрани між продавцями та покупцями тощо. Але виявляється, найголовніший пункт – отримання дозволу Держпродспоживслужби.

Керівник служби у м.Токмак Ігор Левченко пояснив, що якщо й почати перевірку ринків після вихідних 4-5 травня, і якщо все буде у порядку з дотриманням вимог, то поки документ-подання піде на Запоріжжя і Київ, у найкращому разі ринок відкриється 11-12 травня.

Депутат міськради Сергій Капінус висловив обурення, що з 6 квітня міська влада не спромоглася вирішити питання з документацією.

Заступники міського голови Наталія Мамчак та Олександр Баглай розповіли, що робили органи влади з цього питання покроково.

Директор КП «Міський ринок» Олександр Шпагін запевнив, що всі вимоги постанови буде виконано, але  висловив здивування тим,що протягом року на ринку не виявляли ніяких проблем, а саме зараз з`являються такі перепони.

Після гарячої дискусії  комісія прийняла рішення дозволити роботу ринків з дотриманням вимог, визначених в урядовій постанові.

А всі зацікавлені керівники домовилися негайно відвідати комунальний ринок, з'ясувати перелік питань для початку його роботи.


Останнім питанням було розглянуте звернення Токмацького РЕМ з проханням дозволити відключення електроенергії через заборгованість ряду комунальних та державних  установ: міськводоканалу, Токмакбіоенергії, Токмацькій лікарні, прокуратурі, заводам Прогрес, Хліб Токмака та ін.

Члени комісії не погодили таке звернення.

Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.