пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

Новий випадок коронавірусу в Токмаці: З’явилися деякі деталі

Сайт ТокмакІнформБюро вже повідомляв сьогодні вранці про новий випадок виявлення захворювання на коронавірусну хворобу на Токмаччині.

Те, що даний випадок мав місце, газеті «Наше місто Токмак» підтвердив головлікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Юрій Устименко.

Не розголошуючи медтаємниці та імені хворого, він повідомив, що 22 квітня до лікаря звернувся житель Токмака. До цього, протягом тижня він почувався  хворобливо, була температура, лікувався вдома самостійно. За тиждень його стан покращився, але він все ж таки вирішив звернутися до лікарні.

Йому було зроблено експрес-тест на Covid-19, який дав негативний показник. У той же час, як і належить, взято аналіз на полімеразну ланцюгову реакцію.

Відправлений до Запоріжжя ПЛР-тест виявився позитивним, тобто показав  наявність коронавірусної хвороби.

Зараз чоловік знаходиться на лікуванні вдома на самоізоляції у стані середньої тяжкості та попереджений про відповідальність.

Сьогодні ж було взято аналізи у двох членів сім`ї, з якими він проживає. Всі троє знаходяться під спостереженням лікарів.

Як повідомляється, за словами самого хворого він не мав явних контактів з захворілими людьми, не мав закордонних контактів. Але в соцмережах (яким, власне, не завжди можна довіряти) вже пишуть про те, що він займався перевезеннями пасажирів.

У будь-якому разі, захворілому бажаємо одужання, а нам всім треба пильнувати за своїм здоров’ям.

Бережіть себе і своїх рідних!

Віталій Голод

Оновлено 24.04.2020 о 21:50 - На цей час офіційної реакції по цій події на сайті Токмацької міської ради немає. 


Оновлено 26.04.2020 о 12:30 -

Токмацький міський голова Ігор Котелевський 25.04.2020 прокоментував цю подію на своєму facebook та звернувся до містян:

«Шановні токмачани, закликаю всіх дотримуватися умов карантину і дотримуватися санітарних норм, без необхідності не відвідувати громадські місця! Бережіть себе і своїх близьких!»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.