вівторок, 28 квітня 2020 р.

На роботу за кордон: Уряд готовий розглядати кожен такий запит


В Європі наразі гостро постала проблема нестачі сезонних працівників, функцію яких здебільшого виконували українські громадяни.

Однак повернутися до країн Європи так, як це можна було зробити раніше – неможливо.  За словами заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлії Свириденко, Угорщина, Польща, Румунія, Словаччина, Австрія, Нідерланди та Швейцарія заборонили в’їзд для іноземців.

Водночас є країни, які попри закриті кордони готові прийняти українських робітників. До Кабінету Міністрів надходять такі запити від країн-партнерів щодо потреби у сезонних працівниках з України. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевняє, що в курсі цієї проблеми.

«Дійсно, звернення є. Але Уряд України керується, насамперед, міркуванням безпеки і здоров’я наших громадян. В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання, особливо, коли ця подорож здійснюється літаком», – зазначив Дмитро Кулеба.

Водночас Уряд готовий розглядати кожен такий запит. Але прийматиме рішення точково, виходячи з поточної епідемічної ситуації в тій чи іншій країні та при дотриманні певних умов. Влада приймаючої сторони в обличчі роботодавця має забезпечити належні умови проживання, праці, медичного обслуговування.

За матеріалами Урядового порталу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.