середа, 1 квітня 2020 р.

Про катастрофічну ситуацію, на порозі якої опинились всі лікарні Запорізької області

Про катастрофічну ситуацію, на порозі якої опинились всі лікарні Запорізької області, 31 березня, під час засідання Погоджувальної ради розповіли директори комунальних некомерційних підприємств. 
Зокрема, медична реформа, яка передбачає перехід на новий формат роботи закладів охорони здоров’я з 1 квітня, позбавляє можливості директорів КНП коштів на оплату заробітних плат працівникам. 
Відповідно, з завтрашнього дня лікарі повинні піти у відпустку за власний рахунок.
- Через коронавірусну інфекцію припинено планову госпіталізацію пацієнтів. Під заборону попало й проведення планових оперативних втручань. Відповідно, лікарні не мають права надавати медичних послуг, за які Національна служба здоров’я України мала б перераховувати кошти. В обласній клінічній лікарні вже сьогодні близько 300 працівників знаходяться у відпустках за власний рахунок. І ми не впевнені, що ці фахівці колись повернуться на робочі місця, - окреслив ситуацію директор КНП «Запорізька обласна клінічна лікарня» Запорізької обласної ради Ігор Шишка.
Депутати Запорізької обласної ради Олег Буряк, Ярослав Гришин, Едуард Гугнін, Сергій Кальцев, Ярослав Криль, Юрій Ружин, Василь Хвостак вимагають...(читати далі)

По темі: ВІТАЛІЙ ТУРИНОК: «МИ СКЛИКАЄМО ПОЗАЧЕРГОВУ СЕСІЮ, НА ЯКІЙ ВНОСИМО ПРОЄКТ ЩОДО ПЕРЕРОЗПОДІЛУ ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ І НАПРАВЛЯЄМО КОШТИ НА БОРОТЬБУ З КОРОНАВІРУСОМ»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.