суботу, 8 серпня 2020 р.

У Токмаці продовжуються «війни» за спортивні майданчики

Розпочалися вони 27 червня цього року. Тоді в подвір’ї будинку № 46, що по вулиці Ковальській в однойменному мікрорайоні міста за рішенням співвласників будинку (ОСББ «Фортеця-46») були демонтовані два спортивні снаряди, про що вам ми вже повідомляли.

Фото з facebook Ані Липки: 

8 серпня на спортмайданчику 

працює поліція.

Причиною цього, зі слів мешканців ОСББ, стало шумне поводження спортсменів із спортінвентарем, образи дітей, що гралися на дитячому майданчику, поламані зелені насадження тощо.

Нещодавно місцева активістка Аня Липка оголосила ініціативу щодо збору грошей і будматеріалів для реставрації спортмайданчика, розташованого між 54-м і 60-м будинками по вул. Ковальській.

Ініціатива спрацювала і вже 8 серпня зранку Аня привезла трактор відсіву для бетонування лавок, турніків і урн до вказаного спортмайданчика.

В цей час мешканці 54-го будинку (близько 10 осіб) заблокували трактор, накинулися на неї з нецензурними словами, криками і… викликали поліцію.

Аня Липка на своїй сторінці у facebook, відразу після цих подій, закликала всіх небайдужих: міських депутатів, активістів, молодь, підприємців і всіх кому не байдуже, зібратися завтра на віче і вирішити що їм робити.

Міні футбольне поле між магазином «55-й» і будинком № 32 сьогодні.


Я одна не можу з цим впоратися, бідкається Аня і пропонує завтра 9 серпня зустрітися на цьому самому майданчику між 54-м і 60-м будинками о 18:00 годині.

Про розвиток подій ми вам повідомимо додатково після зустрічі, якщо вона відбудеться.

Довідково: За понад 10 років з трьох міні футбольних полів, що були у мікрорайоні «Ковальський»: у подвір’ї будинку № 46, між магазином «55-й» і будинком № 32 та між вже згаданими будинками, осталося одне – між 54-м і 60-м будинками. 


Оновлено: 9 серпня о 18:00 годині пройшло анонсоване віче.

Присутні: депутати Токмацької міської ради Сергій Капінус, Євген Глаз`єв, Світлана Поліщук, голова ОСББ «Промінь» (вул. Ковальська, 54) Анатолій Флоря з співвласниками будинку, місцева активістка Аня Липка, діти-спортсмени з батьками, жителі навколишніх будинків мікрорайону «Ковальський» – загалом понад 100 осіб.

Сторони поділилися на дві групи – ті, хто «за» ініційовану реконструкцію спортмайданчика і ті, хто «проти». Других, на мій погляд, було менше.

Під звуки футбольного матчу на тутешньому міні футбольному полі зібрання розпочав Анатолій Флоря. Він привітав будівельників з їх професійним святом і розповів про історію будівництва навколишніх будинків та власне цього спортмайданчика. Повідомив, що письмово звертався до місцевої влади з питання законності знаходження цього спортивного об’єкту, після скарги онкохворої жительки з першого поверху свого будинку на умови її проживання у своїй квартирі, вікна якої виходять прямісінько на міні футбольне поле. Влада, наразі, ще не відреагувала. Також пан Анатолій звинуватив Аню Липку в передвиборчому піарі, що вона категорично відразу заперечила.

Аргументи сторони «за» - в районі повинні бути створені умови для занять спортом для всіх бажаючих.

Аргументи сторони «проти» - спортмайданчик знаходиться дуже близько від будинку з порушенням державних будівельних норм і заважає, з-за шуму під час гри та порушення громадського порядку, мешканцям. Окрім цього сторона виказала припущення фізичного зносу майданчика, можливо навіть у нічний час, з чим категорично не погодилася сторона «за» і додала, що не допустить цього ні в якому разі.

Після майже 40-ка хвилинного бурхливого обговорення сторони домовилися 10 серпня о 09:00 годині зустрітися у кабінеті заступника Токмацького міського голови Олександра Баглая для продовження роботи по вирішенню питання та узгодження спільних дій.

Довідково: Стало відомо, що земля, на якій розташовано спортмайданчик належить Токмацькій міській раді, але ОСББ «Промінь», зі слів його голови, доглядає та утримує цю ділянку та має наміри її приватизувати щоб позбутися спортоб`єктів.


Оновлено: 10 серпня після наради у Олександра Баглая делегація у складі депутатів міськради, що були присутніми на віче 9 серпня плюс Надія Чулакова з секретарем Токмацької міської ради Олександром Чубом, заступником Токмацького міського голови Олександром Баглаєм, начальником відділу розвитку інфраструктури міста - головним архітектором Ігорем Кюрджієвим виїхали на місце розташування спортмайданчика об 11:00 годині.

Робоча нарада

В ході цієї роботи сторони дійшли згоди про початок реконструкції спортивного майданчика, розташованого біля житлового будинку по вулиці Ковальській, 54 (ОСББ "Промінь") за умови улаштування загороджувальної сітки на міні футбольному полі задля виключення попадання футбольного м'яча у вікна жителів будинку. 

Наостанок: Але, як повідомила Аня Липка у своєму facebook,  коли молодь і більшість мікрорайону виступили "ЗА" ремонт і відновлення майданчика між 54-м і 60-м будинком, то депутати Надія Чулакова, Людмила Яковлєва і Світлана Поліщук (а це депутати від "Кузні") зайняли позицію "ПРОТИ".

Вони виступали за демонтаж майданчика і перенесення його в інше місце, додала вона.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.