вівторок, 11 серпня 2020 р.

На Токмацькому гранітному кар’єрі порушень не виявлено

11 серпня в облдержадміністрації керівництво області разом із представниками силового блоку на селекторній нараді обговорили  питання взаємодії у вирішенні низки важливих регіональних проблем.

Очільник області Віталій Боговін звернув увагу на важливість відпрацювання питання збереження запорізьких автомобільних доріг від передчасного руйнування вантажним транспортом.

Створена обласна робоча група впродовж двох тижнів здійснила моніторингове обстеження 10 кар’єрів області з 13 щодо дотримання габаритно-вагових норм при завантаженні та склала відповідні матеріали. Довідки з результатами моніторингу найближчим часом будуть передані до правоохоронних органів. Під час обстежень було зафіксовано ряд порушень, наприклад:

- Порушення габаритно-вагових норм транспортними засобами, що виїхали з ТОВ «Мокрянський кам’яний кар’єр №3» та АТ «Запоріжрудпром»;

- Під час моніторингу ТОВ «Мокрянський кам’яний кар’єр №2» було встановлено, що ПП «Будівельна компанія «Рідний дім» здійснює реалізацію щебеневої продукції, яка видобувається  ТОВ, проте відповідною діяльністю не займається на день перевірки через налагодження відповідного обладнання;

- У м. Запоріжжі на ПрАТ «Запорізьке кар’єроуправління» робочу групу не допущено, але було зафіксовано порушення габаритно-вагових норм транспортними засобами, що виїхали з кар’єру;

- У Бердянському районі здійснено огляд транспортних засобів при зважуванні та за територією Андріївського гранітного кар’єру на дорозі Борисівка-Дмитрівка-Софіївка, зафіксовано три порушення габаритно-вагових норм.

Під час моніторингу не  вдалось оглянути Долинський гранітний кар’єр. Зі слів працівника, підприємство на даний час не здійснює видобуток і проводить роботи щодо налагодження/встановлення відповідного обладнання.  Через відсутність дорожнього покриття до фактичного місця розташування ТОВ «Керуюча компанія «Аконіт» робоча група дістатися не змогла. Токмацьке ТОВ «Турстрой-скелюватське» - не обстежено, оскільки фактичне місце кар’єру не знайдено, є інформація, що цей кар’єр не працює.

На Токмацькому гранітному кар’єрі порушень не виявлено.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.