пʼятницю, 14 серпня 2020 р.

У Варшаві урочисто відкрили сквер імені токмачанина - генерала Марка Безручка

У четвер, 13 серпня, у переддень святкування 100-річчя Варшавської битви 1920 року, у столиці Польщі відбулося урочисте надання одному зі скверів імені Марка Безручка, токмачанина - українського генерала Армії Української Народної Республіки, яка була союзником польської армії проти агресії совєтської Росії.

У церемонії відкриття взяли участь представники центральної і міської влади, нащадки Марка Безручка, українські дипломати, а також українська і польська громади.

На заході голова Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський зазначив:

«Постать генерала Безрчука показує, що поляків та українців об’єднує одна головна цінність – це свобода і воля. Генерал Безручко на практиці реалізував відоме нам польське гасло: "За нашу і вашу свободу!".

Він та його січові стрільці показують, що свобода і для поляків, і для українців є безцінною. І водночас показує, що ми будемо захищати нашу свободу завжди, коли відроджується імперіалізм, бажання домінувати над нашими народами, підпорядкувати нашу частину Європи, наші народи чужими імперіями.

Надія і мрія генерала Безручка про те, аби вільна й незалежна Польща була сусідом вільної і незалежної України, сповнилися. 

Ми будемо завжди союзником України в її територіальній цілісності, безпеці та суверенітеті.

Я думаю, що генерал Безручко сьогодні дивиться на нас і пишається, що у вільній Варшаві, у вільній і незалежній Польщі, ми можемо приймати представників також вільної і незалежної української держави та спільно відкривати цей сквер польсько-української дружби».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.