пʼятницю, 28 серпня 2020 р.

Третю добу 80 токмацьких квартир живуть без газу

Третю добу 80 токмацьких квартир в будинку по вулиці Ковальській, 36 живуть без газу.

Як нам пояснив голова ОСББ "Ковальський 36" Геннадій Корж газ у будинку відключили у вівторок 25 серпня близько 21:00 години. Причому під приводом ремонтних робіт відключили тільки один їхній будинок, не дивлячись на те, що до розподільчого вузла підключено три будинки.

28 серпня під час візиту голови ОСББ до головного інженера Токмацького відділення АТ "Запоріжгаз" Олександра Заставського питання вирішити не вдалося, бо його не було в офісі - була термінова робота на виїзді, з його слів, та додав, що в будинку йдуть ремонтні роботи які будуть виконані тоді, коли будуть виконані. Нам також відомо, що третю добу з моменту цього відключення ніякі роботи газовою компанією там не велися і не ведуться.

В ході телефонної розмови Олександр Заставський цікавився у Геннадія Коржа питанням укладання договору про технічне обслуговування системи газопостачання та газового обладнання (крім ВОГ). Геннадій Корж зазначив, що договір не має ніякого відношення до відключення мешканців будинку від газопостачання. А що ви тоді хочете? - відповів пан Олександр.

Нам відома орієнтовна сума цього договору - 6 000 грн. на рік і підписати його треба датою від 26 травня 2020 року (на фото).

Довідково: Верховна Рада заборонила відключення комунальних послуг на період карантину.

Про це йдеться в законі № 3219 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», який було ухвалено парламентом 17 березня.

На період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється:

- нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги;

- припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

Адаптивний карантин в Україні подовжено до 31 жовтня. Таке рішення Кабінет Міністрів ухвалив 26 серпня.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) урахувуючи рішення РНБО і КМУ, зобов’язала ліцензіатів, що здійснюють діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, на період дії карантину, провести відповідну роз’яснювальну роботу зі споживачами через засоби комунікації (офіційні вебсайти, соціальні мережі, засоби масової інформації тощо), зокрема:

- Призупинити винесення попереджень, здійснення відключень, застосування інших санкцій по відношенню до побутових споживачів.

На наш погляд правоохоронні органи, місцева влада повинні терміново втрутитися у ситуацію і вже сьогодні 28 серпня вирішити питання підключення цього будинку до газопостачання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.