пʼятницю, 21 серпня 2020 р.

Шахрайство: Будь-які повідомлення від незнайомих людей перевіряйте

Близько 17-ї години до Токмацького  відділення поліції ГУНП в Запорізькій області звернулась пенсіонерка 1947 року народження із заявою, що її ошукали. Жінці по телефону повідомили, що її син начебто потрапив у ДТП і потрібні гроші на операцію. Невідомий чоловік представився приятелем сина і потерпіла віддала йому 25 тисяч гривень.

За цим фактами слідчими  відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Поліцейські вкотре закликають жителів Запорізької області: «Зверніть увагу своїх близьких та родичів на необхідність перевіряти будь-які повідомлення від незнайомих людей! Проінформуйте їх про дії шахраїв, націлені на категорію саме літніх громадян! Переконайте не діяти на емоціях і одразу телефонувати родичу або тим людям, які можуть бути поруч із ним!».

Інформацію щодо «проблем із законом» чи ДТП, за участю ваших рідних можна перевірити, зателефонувавши на поліцейську спецлінію «102»!

Подібну заяву зареєстрував і Бердянський відділ поліції. Місцева жителька 1945 року народження віддала незнайомцю 22 тисячі гривень тому, що їй по телефону повідомили про ДТП, в якому ніби постраждав її внук.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.