четвер, 27 серпня 2020 р.

15%: Вперше за п’ять років в Запорізькій області прогнозується дефіцит бюджету

27 серпня пройшло засідання колегії податкової служби Запорізької області. Податківці звітували про виконану роботу та обсяги надходжень до бюджету.

Пріоритетним завданням податкової служби залишається  детінізація економіки, системний контроль за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, оформленням трудових відносин й, відповідно, сплата податків та наповнення бюджетів всіх рівнів тощо. Зокрема, про серйозні виклики наповнення обласного бюджету говорив голова обласного депутатського корпусу Григорій Самардак.

- Сьогодні нашу роботу супроводжують умови, які пов’язані із заходами, направленими на запобігання розповсюдженню Covid-19, несприятливими економічними тенденціями в цілому.

Як наслідок, сьогодні ми прогнозуємо скорочення надходжень до обласного бюджету близько 15%. Це вперше за п’ять років, і це серйозний виклик.

5 місяців поспіль ми працюємо над скороченням витрат, адже маємо забезпечувати сталу роботу перш за все тих комунальних установ, які надають послуги соціального характеру, - наголосив голова обласної ради й додав, що виконання бюджету - важлива задача для всіх.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.