вівторок, 25 серпня 2020 р.

Запорізьку область хочуть приєднати до Дніпропетровської

«Батьківщина» проти!

Нищівна  адміністративна реформа,  яку намагаються реалізувати  «Слуги народу» призведе до того, що Запорізька область як територіальна одиниця, зникне з мапи України.  Запоріжжя перетвориться на один з райцентрів великої Дніпропетровської області, на кшталт Жовтих Вод  або Каменського. Передумов до цього більш, ніж достатньо. Зокрема, запорізьке обласне управління  юстиції та запорізька митниця ліквідовані. Їх головні офіси знаходяться в  сусідньому Дніпрі.

«Коли «Слуги» почали розформовувати райони і Токмак з райцентру перетворився на звичайний населений пункт, то був лише початок. На черзі - області», - наголошує голова Запорізької обласної «Батьківщини» Владислав Куценко.

«Зникнення запорізької області як територіальної одиниці позначиться насамперед на рівні життя всіх наших жителів. По-перше, суттєво зменшиться обсяг  фінансування Запоріжжя і всіх територій запорізького регіону, в тому числі і міста Токмак. 

По-друге, втратиться інфраструктура: лікарні, школи, дитсадки тощо. Як це буває – ми вже бачили, коли після приєднання нашої території до Пологівського району, в деяких селах та селищах, розформували  все, що тільки можна – від дитсадків, ФАПів та шкіл до відділень Ощадбанку, пожежних пунктів  та адміністрацій.

По-третє, нинішня адміністративно-територіальна реформа фактично знищує місцеве самоврядування. Якщо Запоріжжя стане звичайним райцентром (а саме так планують «Слуги»), не хочеться навіть уявляти на що перетвориться Токмак.  Також ми гарантовано отримаємо ще більший відтік населення з сільської місцевості.

По суті, це не реформа, а позбавлення людей їхніх прав і обмеження їх можливостей», - вважає  Куценко.  В «Батьківщині» заявили, що  оскаржуватимуть антинародний намір влади перекроїти Україну в Конституційному суді.

«Крім того в новообраній Запорізькій обласній раді, «батьківщинівці»  ляжуть кістьми, але не здадуть  Запорізьку область.  І як би не намагалась «ЗЕ-команда» протягти нищівні для Запорізького краю рішення – у них нічого не вийде. «Батьківщина» не дозволить горе-реформаторам перетворити Запорізьку область на частину Дніпропетровщини», - зазначив Куценко.

Микола Чарук.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.