середу, 19 серпня 2020 р.

Укртрансбезпека в області бездіяльна - голова ОДА Боговін

19 серпня перебуваючи з робочою поїздкою у Запоріжжі, Президент України Володимир Зеленський ознайомився з ходом ремонту на автодорозі М-18 Харків – Ялта.

Супроводжував Президента України голова облдержадміністрації Віталій Боговін.

На жаль, робота Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області по здійсненню державного контролю на транспорті в Запорізькій області не забезпечується на належному рівні.

Ось простий приклад: створено обласну робочу групу по збереженню доріг, котра по графіку виїжджала на кар'єри для моніторингу.

Здійснено 10 виїздів.

Укртрансбезпека саботувала участь і надала свого представника лише 1 раз.

Штраф за 9 поїздок без Укртрансбезпеки - 2,5  тис грн, за 1 поїздку з Укртрансбезпекою - 34 тис грн.

Ми побудували дорогу, держава виділила на неї кошти, а перевантажені автівки її руйнують, бо основний напрямок – Бердянський порт.

Нами було проведено безліч нарад, створена робоча група, проте Укртрансбезпека бездіяльна.

Що обурює більш за все, вже є окремі ділянки доріг, які вже повторно відремонтувала Служба автодоріг!

Дійшло до того, що ОДА знайшла інвесторів  серед небайдужих підприємців міста Бердянськ, які готові за свій рахунок встановити альтернативний ваговий комплекс, вільний від людського фактору та який не потребує  присутності Укртрансбезпеки. Достатньо встановити знаки правил дорожнього руху, патруль поліції, який буде контролювати заїзд вантажівок на комплекс, і онлайн камеру.

У разі виявлення "перегрузу" – рух вантажівки блокується, а інформація одразу надсилається в Укртрансбезпеку.

Пане Президент, наголошую, люди готові встановити ваговий комплекс за власні гроші, аби зберегти нові дороги, - наголосив Віталій Боговін.

Володимир Зеленський зазначив, що будувати - це дуже важливо, а зберегти – набагато складніше. 

«Ми знаємо про велику проблему – ми будуємо (автодороги. – Ред.), а «товариші» з Укртрансбезпеки – не всі, але в цілому – вони руйнують. Через те, що не контролюють перевантажені перевезення, особливо зараз, у період сільськогосподарських робіт. І ці вантажівки розбивають нові, сучасні дороги, які зараз ремонтують», – сказав Президент, спілкуючись з представниками ЗМІ.

За словами Глави держави, через відсутність довіри до Укртрансбезпеки було ухвалене тимчасове рішення про залучення до габаритно-вагового контролю на дорогах представників СБУ та Національної поліції. 

«Поставлено завдання Міністерству інфраструктури перезавантажити Укртрансбезпеку. Мені здається, тут реформа дуже проста: щойно людський фактор піде з дороги – все з дорогами буде добре. Тому поставлене завдання впровадити автоматичну систему перевірки та фіксації вантажів. Вона буде – шість «пілотів» ми вже зробили біля Києва», – зазначив Президент.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.