вівторок, 11 серпня 2020 р.

УАРОР звернулася до керівництва держави стосовно виборів до районних рад

"Українська асоціація районних та обласних рад глибоко стурбована ситуацією, яка склалася навколо питання — бути чи не бути першим виборам депутатів районних рад 25 жовтня 2020 року, оскільки деякі стейкхолдери висловлюють думку про те, що районні ради можна не обирати. Мотивують вони свою позицію тим, що «районні ради не матимуть повноважень». Більше того, на сайті Асоціації міст України розміщено звернення до Центральної виборчої комісії України від 31.07.2020 р. з пропозицією не проводити вибори до районних рад, оскільки, на їх думку, існує «правова невизначеність щодо утворення районних рад»", - йдеться у зверненні УАРОР до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України стосовно недопущення відміни виборів до районних рад 25 жовтня 2020 року.

На думку, УАРОР, таку позицію частково поділяють і деякі члени ЦВК, оскільки 08.08.2020 року не було прийнято рішення про проведення перших виборів до районних рад, одночасно з призначенням перших виборів до місцевих рад базового рівня.

"Висловлюємо категоричні заперечення проти подібних пропозицій та застережень, оскільки Конституцією України та чинним законодавством в достатній мірі врегульовано питання забезпечення виборів до районних рад", - йдеться у зверненні.

В УАРОР нагадали, що Конституцією України визначено:…читати далі…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.