четвер, 30 вересня 2021 р.

Дев'ять сільських бібліотек Токмаччини отримують комп'ютери

Гарний подарунок до Всеукраїнського дня бібліотек отримали 9 сільських бібліотек Токмацької і Молочанської громад - комп'ютерну техніку у рамках проєкту цифровізації.

За словами директорки Токмацької централізованої бібліотечної системи Марини Таран, бібліотеки громади обслуговують близько 10-ти тисяч користувачів, з них близько 4 тисяч - мешканці саме сільських територій. І лише 3 з 12 закладів оснащені комп’ютерами і мають доступ до Інтернету.

Відтак Токмацька централізована бібліотечна система отримала для Новопрокопівської, Роботинської, Остриківської, Трудівської та Урожайнівської сільських бібліотек 5 одиниць комп’ютерної техніки в межах проєкту Дія.Цифрова освіта. Офіційна передача відбулася 28 вересня 2021 року в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці (фото з сайту ТМР).

Так само комп'ютери отримають чотири сільські бібліотеки Молочанської громади - Виноградненська, Долинська, Балківська і Кіровська (село Лагідне). Про це Народну газету "Наше місто Токмак" повідомила керівниця "Центру культури та дозвілля" ММР Лариса Комарова.


Зазначимо, що всього міністерство цифрової трансформації передало 150 комп’ютерів бібліотекам Запорізької області. Технічне оснащення відбулося завдяки національному проєкту цифровізації бібліотек. Основна задача - зробити державні послуги безкоштовними та доступними онлайн для всього населення. У цьому якраз має допомогти оснащення бібліотек комп’ютерами.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.