вівторок, 7 вересня 2021 р.

У Молочанську спалили свиней через спалах АЧС (+відео)

У Молочанську було виявлено африканську чуму свиней і з 28 серпня на території міста введено карантин. Зараз проводиться комплекс заходів по ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання АЧС. У обласному управлінні Держпродспоживслужби розповіли про ситуацію на сьогодні.

Зокрема, вже встановлено 2 карантинно-поліцейських поста, оснащених дезбарьерами і попереджувальними знаки з написом «Карантин».

Встановлено щоденний контроль за понад сотнею свиней. Встановлено 2 карантинно-поліцейські пости, які оснащені дезбар`єрами та попереджувальні знаки з написом «Карантин».

Із особистого приватного  господарства  проведено вилучення, умертвіння та спалювання 9 голів свиней.

З метою знешкодження вірусу АЧС  на території епізоотичного вогнища та інших місцях, де перебували тварини, здійснено дезінфекцію. Також  проведено видалення та знезараження гною.

01.09.2021р. на подвір`ї приватного господарства проведено повторну дезінфекцію.

Станом на 03.09.2021р. в зоні захисту обстежено 1 населений пункт, в якому в 19 дворах налічується 114 голів свиней. За даним поголів’ям встановлено щоденний контроль.

В зоні спостереження знаходиться 7 населених пунктів, де проведено подвірний обхід. В 76 дворах налічується 603 голови свиней.

Станом на 03.09.2021р. в епізоотичному вогнищі проведено дератизацію, дезінсекцію та заключну дезінфекцію.

Спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини області та національної поліції на карантинних постах забезпечено цілодобовий контроль за рухом транспорту, його дезінфекція, підтримується в робочому стані дезбар`єр. 

Карантин буде знято через 40 діб після виконання всього комплексу заключних ветеринарно-санітарних заходів за рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Нагадаємо, захворювання свиней на африканську чуму (АЧС) було виявлено на території підсобного господарства у м. Молочанськ Пологівського району.

В ході  розслідування встановлено, що в місці спалаху знаходилось 10 голів свиней,  з них загинула 1 голова (підозрювалась у захворюванні на АЧС). Фахівці  Держпродспоживслужби провели відбір патматеріалу для дослідження на АЧС у лабораторії. 

27.08.2021 року Дніпропетровська регіональна  державна лабораторія державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів встановила позитивний результат на АЧС.

Відео з епіцентру африканської чуми свиней тут: https://www.youtube.com/watch?v=YDxA4B8TOc4

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.