неділя, 5 вересня 2021 р.

В якому стані дорога з Токмака на Пологи? (+ відео)

В липні почався ремонт дороги з Токмака до Поліг. Ми вирішили проїхатися і подивитися, що там зроблено і у якому стані проїзд зараз. (Відео)

Від знаку Токмак до знаку Пологи - 44 кілометри. Тільки 2,3 км від Поліг до кільця на Маріупольській автотрасі були нормальними. Решта цієї дороги була геть розбитою, причому ще десять років тому, а особливо на ділянках між Токмаком та Очеретуватим і від Басані до "маріупольського" кільця.

Токмак - Очеретувате (19 км): Одразу від Токмака прокладено 19 кілометрів нового шару асфальту до кінця села Очеретуватого, тобто по Токмацькій громаді практично все зроблено. А далі - все погано, за Очеретуватим дороги немає.

Очеретувате - Романівське (5 км): Здається ділянку між двома районами, а тепер громадами, робитимуть у останню чергу, бо тільки де-не-де зроблено фрезерування. 

По Романівському (4 км) теж дорога погана і нічого не робиться.

Романівське - Тарасівка (4 км): викорчувані дерева обабіч траси, дорога фрезерована, але ями були більшими, ніж знятий асфальт, тому їхати треба повільно, з-під коліс летить гравій. Власне, він летить і на решті шляху.

У самій Тарасівці (2 км) видно хіба що залишки асфальту, щебінь та пилюка.

Приємна несподіванка - 1,5-км ділянка дороги між Тарасівкою та Басанню (на дамбі і мосту через р. Мала Токмачка), а також по самій Басані. Схоже, вона відремонтована була раніше.

І остання ділянка від Басані через Ожерельне (колишня Ульяновка) до "маріупольського" кільця (6,5 км) - у найгіршому стані. Дерева, що росли з обох її боків, викорчувані, асфальт зрізано, але дрогу не вирівняно.

На весь шлях з центру Токмака до центру Поліг (54 км) ми витратили 1 годину 10 хвилин.

Тож, незважаючи на те, що майже половина дороги вже в гарному стані, назад ми їхали через Оріхівську дорогу. Дистанція 73 км. Їхати годину, але дорога набагато краща, по селах Токмаччини все-таки не зовсім розбита і зараз там теж робиться ремонт.

Автор - Віталій Голод.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.