четвер, 16 вересня 2021 р.

Лише 27 навчальних закладів нашого району з 85-ти готові працювати в разі посилення карантину

Під час прес-конференції з журналістами голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух повідомив, що є рішення Уряду про переведення на дистанційну форму роботи тих освітніх установ, де в момент посилення карантину буде менше 80% щепленого персоналу. 

А станом на 15 вересня до роботи в «жовтій» зоні готові 27 установ освіти Пологівського району (з 85-ти), 7 – Василівського, 42 – Запорізького, 71 – Мелітопольського, 10 – Бердянського. Зате, працівники шкіл-інтернатів обласного підпорядкування забезпечили рівень вакцинації 90 і більше відсотків. Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Олександр Старух акцентував увагу журналістів на тому, що зараз найбільш відповідально до вакцинації мають поставитися освітяни. Новий штам COVID-19 найбільше поширюється серед дітей, з якими щоденно контактують вчителі та вихователі.

- Цьогоріч ми побачили всі наслідки дистанційної освіти. Значно знизилися показники результатів ЗНО. Зрозуміло, що цьому є різні причини, але одна з них – онлайн освіта, яка не забезпечує ні соціалізації дітей, ні їх звичайної комунікації. Діти мають здобувати якісну освіту, ходити до школи чи дитсадка, - зауважив керівник області.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.