пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — день пам'яті в Україні

Відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

З цієї нагоди напередодні, 13 грудня, у Токмаці пройшли міськрайонні заходи: панахида у Свято-Успенському храмі, урочистості біля пам’ятного знаку ліквідаторам у сквері по вул. Шевченка та концерт в малій залі Токмацького міського Будинку культури силами учасників художньої самодіяльності міста Токмака і Токмацького району.

Голова громадської організації Токмацького міськрайонного об'єднання ветеранів Чорнобиля Анатолій Третяк привітав ліквідаторів зі святом, побажав всіх гараздів та нагадав, що з 142 токмачан - ліквідаторів аварії на ЧАЕС на сьогоднішній день залишилося в живих 90 чоловік.

Ми маємо бути вдячними тим людям, що відгукнулися на цю трагедію, зазначив Анатолій Петрович, та користуючись нагодою відзначив мужність героїв-чорнобильців, що були присутніми на заході у міському Будинку культури Подяками від громадської організації Токмацького міськрайонного об'єднання ветеранів Чорнобиля та медалями  "Мужність, гідність, честь" від президента ГО "Всеукраїнська громадська організація інвалідів "Союз Чорнобиль України" Володимира Войтова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.