пʼятницю, 20 грудня 2019 р.

Бюджет Токмацького району на 2020 рік прийнято, але далося це досить тяжко...

19 грудня відбулася п'ятдесят восьма сесія Токмацької районної ради.

На сесію прибуло 14 депутатів з 26 обраних: кворум є.

З самого початку все пішло не так, як зазвичай.

Депутат Анатолій Кравченко вніс пропозицію, під час процедури затвердження черги денної, заслухати тільки такі питання: "Про присвоєння звання "Почесний громадянин Токмацького району"", бюджетні питання, звернення до Верховної Ради України стосовно питання продажу землі і... закривати сесію. Пропозиція "не пройшла" і... робота "закипіла".

Першим депутати, під час своєї роботи, ухвалили питання "Про звернення депутатів районної ради", яким підтримали текст звернення депутатів районної ради щодо ситуації навколо введення ринку землі в Україні та направили дане звернення до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. та до народного депутата України від нашого виборчого округу Мельника П.В.

Другим - "Про присвоєння звання "Почесний громадянин Токмацького району" Шейко Марії Іванівні та Кононенко Вірі Костянтинівні, вилучивши з Положення про Почесних громадян Токмацького району пункт "про безкоштовну передплату газети "Таврія"". Річ в тім, що раніше Почесні громадяни району отримували безкоштовну передплату цієї газети, тепер не будуть...

Далі, перед початком розгляду питання про звіт голови Токмацької районної ради, на 16 хвилині роботи, сесійну залу покидає депутат Петро Доля, вступаючи в партійну суперечку з депутатом Олегом Матвієнком, за паном Петром виходить депутат Сергій Катречко, не згодний з сформованою чергою денною, та Анатолій Кравченко.

В залі залишається 11 депутатів, кворуму немає, продовжувати роботу неможливо.
Далі залу покидає депутат Гурам Джіоєв, звинувачуючи голову Токмацької районної ради Василя Мафтуляка в неправильному веденні сесії.

Роботу сесії перервано, працівниці апарату райради починають телефонувати іншим 12-ти депутатам, які на сесію не прийшли, з різних поважних та не дуже причин, задля досягнення кворуму і продовження сесії.

Понад 30 чоловік в очікуванні.

Близько 12 години до зали повернулися депутати Сергій Катречко та Петро Доля та приїхало ще два депутата. Робота відновилася і продовжилася досить оперативно аж до розгляду питання "Про районний бюджет на 2020 рік".

Петро Доля зробив заяву про те, що не буде голосувати з цього питання, бо порушено інтереси районної освіти, з його слів очікується повне скорочення методичної служби, а це йому нагадує події стосовно медицини району в попередні роки. Його підтримує і Сергій Катречко.

Присутні у залі починають аргументовано переконувати депутатів Катречка і Долю в необхідності прийняття бюджету саме зараз. З таким проханням звертається і Микола Шепель, начальник районної освіти, не дивлячись на те, що перед цим серйозно критикував районну владу з питання методичних кадрів. З його слів треба було серйозно вивчити це питання, проаналізувати необхідність цих спеціалістів, які допомагають вчителю працювати в сучасних складних умовах шкільної реформи, а потім "рубати з плеча", депутати не розуміють важливість методичної роботи, резюмував він.

Проєкт рішення "Про районний бюджет на 2020 рік" ставиться головуючим на повторне голосування і... "проходить". Оплески...

Але один проєкт рішення все-таки не вдалося ухвалити - "Про умови оплати праці заступниці голови Токмацької районної ради на 2020 рік".

Під час голосування цей проєкт не набрав необхідної кількості голосів: 12 з 14, а цього не достатньо.

Нас 26 обраних депутатів, у залі 14, викликайте інших і голосуйте як хочете, пояснив свої дії депутат Петро Доля, що утримався під час голосування з цього питання...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.