пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

Про жахливі дороги і людське свинство говорили на громадських слуханнях у мікрорайоні «Калиновий»

Голова комітету мікрорайону Дінаїда Семиборода у своїй доповіді заторкнула болючі теми, а найбільша з них – боротьба зі смітниками. Квартальні, активісти та просто небайдужі люди вигрібають сміття з доріг, пустирів, балок, але деякі «свиноподібні» насипають його знову і знову. Дійшло до того, що став на дорозі, викинув пакунок прямо на обочину і поїхав! А є підкидають сміття і на кладовища! Комунальники вивозять, а стихійні смітники знову з’являються на тих же місцях. Тож присутні і вимагали від міської влади нещадно штрафувати порушників.

Дуже емоційно говорили люди про дороги. І по Мостовій, і по Дружби біля 40-го  магазину, і по Калиновій, куди не покажи – скрізь жахливий стан доріг. «У центрі все роблять, а за Мостовою ніби життя закінчується», – обурюються люди.
А ще скаржилися на ціни – газ, електрика, вода, медикаменти, все подорожчало настільки, що люди ледве виживають. «Я народився у 1941 році, мене німці не вбили, я вижив, а своя держава ось так знущається над нами», –  з розпачем говорить сивочолий пенсіонер.

Все ж були і позитивні моменти на слуханнях. Відзначили людей, які дбають про порядок на подвір’ях і прилеглих ділянках. За підсумками конкурсу з благоустрою Д. Семиборода і С. Степура вручили грамоти та грошові премії кращим господиням – Ганні Трубкіній, Ользі Залозній, Тетяні Старик.  Подякували депутатам Євгену Глаз`єву, Владиславу Мікші, Сергію Степурі за постійну допомогу мікрорайону, а також квартальним, які безоплатно працюють і завжди допомагають людям. Скажімо, через дорожнечу багато хто познімав стаціонарні телефони, а треба ж передавати показання лічильників у РЕМ та «Запоріжгаз», куди й додзвонитися важко. Ось і йдуть до квартальних, які віддзвонюються за себе й сусідів.

Заступник міського голови Олександр Баглай поінформував, що цьогорік для робіт з  благоустрою «Калинового» було виділено з міського та обласного бюджетів 521 тисяча гривень (проти 115 тисяч минулого року).

Депутат міськради Євген Глаз`єв розповів про ініціативу відновлення вуличного освітлення на віддалених вулицях Токмака (на «Калиновому» це 6 вулиць). Значна частина проектних та підготовчих робіт вже виконана, затримка залишилося за фінансуванням. Є можливість у наступному році розпочати серйозні роботи з освітлення, для цього ініціюється Звернення до депутатів та керівництва міста про підтримку ідеї освітлення, розпочато збір підписів.

Відтак, проблему вуличного освітлення, ремонту доріг та тротуарів, а також інші пропозиції, озвучені на слуханнях, записали у План розвитку мікрорайону.

Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.