середу, 4 грудня 2019 р.

Фестиваль щасливих ягід – «родзинка» Жовтневої сільської ради, що формує туристично-рекреаційний імідж Токмацького району

У Києві відбулася церемонія нагородження переможців всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування». Такий конкурс Міністерство розвитку громад та територій у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» проводять вшосте. Цьогоріч зі 136 практик органів місцевого самоврядування конкурсна комісія обрала 30 переможців.

Про це повідомляє decentralization.gov.ua.

Суперництво в конкурсі здійснювалося за трьома темами. Перша – практики, засновані на рішеннях місцевих рад, що стосуються соціально-економічного розвитку. Друга і найпопулярніша за кількістю заявок – розвиток, заснований на особливостях громади. Третя – залучення молоді до місцевого економічного розвитку.

Уперше тематику конкурсу визначали методом онлайн-опитування самоврядного активу. Можливо, тому однією з виразних тенденцій нинішнього конкурсу стала економічна складова, яка свідчить про вміння громад залучати інвестиції, створювати нові робочі місця, наповнювати бюджет, а отже - забезпечувати сталий розвиток своїх територій.

Так, зокрема, переможцем всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» по темі 2. «Розвиток, заснований на особливостях регіонів та громад» у номінації «сільські ради», «селищні ради»» стала Жовтнева сільська рада Токмацького району Запорізької області, «Фестиваль щасливих ягід – «родзинка» Жовтневої сільської ради, що формує туристично-рекреаційний імідж Токмацького регіону».

На фото decentralization.gov.ua: голова Жовтневої сільської ради Токмацького району Наталія Антипенко отримує нагороду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.