понеділок, 18 листопада 2019 р.

НАЗВАНО ПЕРЕМОЖЦІВ IV НАЦІОНАЛЬНОГО ЧЕМПІОНАТУ З ФОЛЬКЛОРУ «EUROFOLK-Запоріжжя 2019»

Фестиваль «Євро фольк - Запоріжжя 2019» проводиться у рамках Музичних свят "Євро фольк"  Світ - це телебачення. Ці свята проводяться в різних містах і країнах Європи впродовж року під егідою Європейської Асоціації Фольклорних Фестивалів – ЕАFF(офіційний партнер UNESCO ).

Музичні свята "Євро фольк" складаються з сорока п'яти музичних фестивалів. Усім учасникам нараховуються бали для просування у Всесвітньому рейтингу фольклору в залежності від оцінок журі та активної участі в заходах музичних свят «Євро фольк» в Україні та Європі.

Основна мета Європейської Асоціації фольклорних фестивалів EAFF - популяризація традиційних народних мистецтв, підтримка розмаїття основних традиційних цінностей та ідентичності різних національностей. Забезпечення творчим колективам можливість виступити, зібрати їх у конкурсну програму, яка визначить найкращі з них і популяризувати призерів шляхом показу їх виступів у телеефірі Болгарії та Європи.
Організаторами Національного чемпіонату народних мистецтв "Євро фольк 2019" є EAFF, EFA та інші організації в рамках Музичних свят "Євро фольк"  Світ - це телебачення.

16 листопада для участі у фольклорному чемпіонаті до Запоріжжя з'їхалися творчі колективи з усіх областей України.

Наразі відомо, що народний жіночий вокальний ансамбль української пісні "Криниченька", керівник Світлана Мінака, Новопрокопівського сільського Будинку культури, у своїй категорії, посів друге місце, а народний хор української пісні "Таврійські Зорі", керівник Віталій Шкуропат, Токмацького міського Будинку культури - перше.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.