понеділок, 25 листопада 2019 р.

Яцик — єдина зі «Слуг народу», народних депутатів України від Запорізької області, що не проголосувала за скандальний закон. Всі інші «Слуги народу» від Запорізької області, не дивлячись на запрошення, на зустріч не з'явились

21 листопада в м. Запоріжжя відбувся земельний форум в рамках програми "Діалоги про Україну".

Про це повідомляє ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ТОКМАЦЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ.


Про плани Уряду стосовно зміни системи управління земельними ресурсами поінформували під час зустрічі заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький та Уповноважений Президента України із земельних питань Роман Лещенко.

Привітав учасників заходу голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок.

За словами Тараса Висоцького, зараз триває національне обговорення земельної реформи. Минулого тижня в парламенті був прийнятий у першому читанні пакет земельних законопроєктів.

Роман Лещенко розповів учасникам форуму про зміст земельної реформи та ключові новації. Так, з його слів, після її реалізації українську землю зможуть купити тільки громадяни України та українські компанії. Спеціально для малих фермерів буде створено програму підтримки дешевих кредитів на купівлю землі.
Земельний форум відбувся у форматі запитання-відповідь, тож учасники мали можливість дізнатися про цікаві та незрозумілі для них новації законодавства, висловити свої пропозиції.

На зустрічі від Токмацького району виступила голова селянського фермерського господарства "Україна" Будовська Людмила Андріївна. 
Автор відео Mogylevtsev Life


Найбільше запорізьких аграріїв цікавили питання стосовно подолання корупції у державних органах, чи потрібен продаж землі фізичним та юридичним особам, строки земельної реформи, забезпечення справедливого розподілу державної підтримки серед агровиробників, рейдерство, захист прав власників. Аграрії також висловили чимало пропозицій, які будуть розглянутi та опрацьовані посадовцями.

Довідково:

На зустрічі  взяла слово народний депутат від «Слуги народу» Юлія Яцик, виступ якої зал зустрів аплодисментами. Яцик — єдина зі «Слуг народу» - народних депутатів Запорізької області, що не проголосувала за скандальний закон. Всі інші «Слуги народу» від Запорізької області, не дивлячись на запрошення, на зустріч не з'явились.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.