суботу, 23 листопада 2019 р.

У Пологах відкрили пам’ятний знак вихованцю Токмацького інтернату, Герою України Максиму Горошишину


У сусідніх Пологах урочисто відкрили пам`ятні знаки моряку військово-морського флоту України Артему Корнєву та Герою Небесної Сотні Максиму Горошишину, який є вихованцем Токмацького інтернату.

Історію Максима, про якого токмачани взагалі нічого не знали, вперше  журналістам газети «Наше місто Токмак» розповіла педагог, депутат міської ради Вікторія Бобринок. Хлопець народився у Басані Пологівського району, у багатодітній родині. Навчатися йому довелося у Токмацькій школі-інтернаті. Після її закінчення родина Горошишиних переїхала на Черкащину. Сам Максим влаштувався на роботу у Києві.

У 2014 році Горошишин став активним учасником революційних подій. Під час протистоянь з силовиками був отруєний сльозогінним газом. Коли стан здоров’я  погіршився, його госпіталізували з діагнозом «гостра форма пневмонії». Лікування не допомогло, Максим помер 19 лютого 2014 року.

Його поховали у селі Грушівка на Черкащині. 21 листопада 2014 року Максиму Горошишину було присвоєно звання Героя України (посмертно).

Фото люб’язно надане колегами з газети «Пологівські вісті».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.