пʼятницю, 31 грудня 2021 р.

Токмацькі поліцейські заявили про своє звільнення. Вібулася відверта розмова.

Понад 3,5 години у Токмацькому відділенні поліції тривала зустріч з керівництвом обласного управління Нацполіції.

Сенсаційна і неприємна новина пролунала зранку. Кілька поліцейських повідомили редакцію Народної газети «Наше місто Токмак», що майже весь колектив (38 чоловік) написав рапорти на звільнення. 

У рапорті, який показали журналістам, вказано, що причиною є невиконання Нацполіцією законодавства про працю, що виражається у систематичному порушенні оплати праці у позанормовий та нічний час, невиплата коштів за тяжкі умови праці тощо. Також у рапорті йдеться про тиск та вимоги  щодо показників у роботі, що зменшує рівень довіри населення до поліції.

Опівдні стало відомо, що на зустріч з колективом відділення до Токмака їде начальник ГУНП Микола Лушпієнко. Зустріч тривала з другої майже до шостої години вечора.

Довго говорив генерал Лушпієнко. Про розслідування резонансних справ: щодо ДТП, нападу та погроз дівчині у кафе «Кардаш» тощо.

Говорили офіцери поліції Олександр Смішко, Володимир Івко, Анатолій Танкушин, Роман Жураковський, Наталія Соловей, Олена Коломицька та інші. Про невиплату «ковідних» коштів, низьку зарплату, неопалюване приміщення слідчих, про 10 літрів бензину на добу для дільничного, про двомісячні очікування санкцій на огляд житла підозрюваних у зберіганні наркотиків. Але останньою емоційною краплею стали «політичні» випади у соцмережах, коли до всього цього поліцейських намагаються ще й облити брудом.

Розмова була довгою і відвертою. Домовилися спершу  вгамувати емоції. Керівництво обласної поліцїї порушить питання щодо виплати заборгованостей та вирішення матеріальних питань. Буде проведено службове розслідування (керівництво відділення поки відсторонене), за результатами якого знову проведуть зустріч з колективом. А профспілки поліцейських підотують офіційні листи-вимоги щодо правового та соціального захисту своїх працівників.

Ось таким був передноворічний вечір у відділенні поліції.

Віталій Голод.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.