четвер, 23 грудня 2021 р.

Шахрайство з євровікнами: підприємець ошукав пів сотні клієнтів на 500 тисяч

В маленьких містах області відомі випадки коли вам зустрічаються люди, які нав’язливо роздають візитки з пропозицією встановлення євровікон та дверей. Як з’ясувалось, це поширений і досить примітивний різновид шахрайства. 

За процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 40-річного мешканця м. Бердянська за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно (ч. 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, приватний підприємець м. Бердянська з 2019 року шляхом введення в оману понад 50 місцевих мешканців заволодів їх грошима на загальну суму майже 500 тис. грн. Діяв шахрай за заздалегідь розробленою схемою.  За допомогою рекламних агентів,  які при цьому були впевненні в законності своїх дій, підшукував клієнтів, з якими укладав фіктивні договори на поставку металопластикових конструкцій (вікон, дверей, балконних блоків тощо). А отримавши від потенційного покупця завдаток чи повну оплату, умови догорів не виконував.

Тож зараз цю справу скеровано до суду, повідомляє


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.