середу, 1 грудня 2021 р.

Яким буде обласний бюджет?

Презентація проєкту бюджету Запорізької області на 2022 рік відбулася сьогодні (1 грудня) на засіданні комісії з питань бюджету. Про це нам повідомив  наш депутат у обласній раді Віталій Пасєвін, який працює у цій комісії.

Віталій Пасєвін підкреслив, що це перша презентація бюджету, далі депутати проаналізують кожну статтю видатків по галузях і з врахуванням інтересів кожної території. Попередньо сесія облради з питання бюджету запланована на середину грудня. 

За інформацією департаменту фінансів, обсяг власних доходів загального і спеціального фондів обласного бюджету наступного року буде на рівні 3,3 млрд грн (цього року ця сума становить близько 4,1 млрд грн). Зменшення прогнозних показників надходження доходів пов’язують з погіршенням зовнішньої кон'юнктури на ринку залізної руди. Разом доходи з врахуванням трансфертів в 2022 році передбачаються в розмірі 5,7 млрд грн. Майже така ж сума – 5,7 млрд грн – піде на видатки. Левову частину цієї суми складатимуть витрати на утримання комунальних закладів і установ (3,4 млрд грн або 59,3%). 

За словами голови Запорізької обласної ради Олени Жук, пріоритетом на наступний рік залишається медицина. Загальні видатки на цю галузь прогнозуються на рівні 659 млн грн. Загальні видатки на заклади освіти наступного року «потягнуть» на 2 млрд грн. На соціальний захист населення Запорізька ОДА пропонує виділити 419 млн грн. 

Як повідомляє відділ комунікацій Запорізької обласної ради, у роботі розширеного засідання бюджетної комісії сьогодні брали участь заступники голови Запорізької облради Владислав Куценко та Геннадій Фукс, депутати Запорізької облради Олександр Білий, Катерина Гогунська, Віктор Дудка, Олексій Бєліков, Олександр Передерій, Алевтина Лепетченко, Віталій Пасєвін, Наталія Кругляк, Сергій Ткаченко, Павло Матвієнко, Михайло Маслов, Ірина Славова, Станіслав Чередніченко, Оксана Бугайчук, Вячеслав Колесников, в режимі Zoom-конференції доєднались Ніна Гурська та Елліна Позднякова-Кирбят`єва.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.