суботу, 18 грудня 2021 р.

Пологівська райрада прийняла бюджет і прохає не чипати Гуляйпільське родовище

Відбулася 10-та сесія Пологівської райради, участь у роботі якої взяли 28 депутатів з 42 обраних (зокрема й п`ятеро депутатів з 10 від Токмаччини).

Спочатку депутати заслухали інформацію про поповнення у депутатському корпусі. В звязку зі складенням повноважень двома депутатами на попередній сесії виборча комісія визала повноваження наступних за черговістю у партійних списках депутатів – Юрія Ващука (ОПЗЖ, Пологи) та Ігоря Межевича (Наш край, Пологи).

Серед питань порядку денного депутати прийняли програму зайнятості населення району на 2022-2023 роки, про граму утримання виконавчого апарату райради на 2022 рік, внесли зміни до районної програми компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі на 2021 - 2022 роки (за поданням громад).

Також внесли зміни до цьогорічного районного бюджету і прийняли районний бюджет на 2022 рік у розмірі 1 млн 307 тисяч гривень (з яких 10 тисяч – від податку на прибуток єдиного районного комунального підприємства Пологівська друкарня, а 1,297 млн - державна субвенція на забезпечення функціонування райради).

Далі депутати погодили проєкти землеустрою та встановили межі сіл Вершина Друга, Олексіївка, Смирновка та Титове Смирновської сільської ради.

Останнім розглянули актуальне питання внесене безпосередньо перед сесією і прийняли Зверення депутатів Пологівської районної ради щодо необхідності виключення Гуляйпільського родовища залізних руд з проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Переліку ділянок надр (родовищ корисних копалин), які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави, що надаватимуться у користування шляхом проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами та на умовах угод про розподіл продукції».

Це питання виникло у зв’язку з тим, що порушено процедуру проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами щодо погодження районною радою включення Гуляйпільського родовища до переліку ділянок надр, дозволи на користування якими виставляються на аукціон. А також уникнення можливих негативних наслідків при промисловому освоєнні Гуляйпільського родовища, що призведуть до спадання водоносних горизонтів, засолювання та вивітрювання чорноземів та втрати джерел питної води. 

Віталій Голод.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.