неділю, 29 вересня 2019 р.

Надзвичайна подія в Молочанську


27 вересня 2019 року закінчився термін дії Ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики в Молочанській районній лікарні.

Що це значить для молочанців вже з 28 вересня?
Працюючі пацієнти (молочанці) не зможуть отримати листок непрацездатності, хворі, що потребують ліків з нарковмістом (червоні рецепти) не отримають спец рецепта від лікаря, всі види аналізів, здані в цьому мед закладі не будуть мати юридичної сили.

Хто винен?
Молочанська районна лікарня – комунальне підприємство Токмацької районної ради і керує нею головний лікар, який, в тому числі, і відповідає за господарську діяльність закладу.

Ще 11 вересня 2019 року Токмацька РДА написала листа Молочанській районній лікарні про те, що у них складається така ситуація, але відповіді від Віталія Коваля, головного лікаря, так і не отримали до цього часу. Саме в цьому листі мова йшла про можливе припинення фінансування з державного бюджету за рахунок медичної субвенції з дня закінчення терміну дії Ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики в Молочанській районній лікарні.

Зі слів голови Токмацької районної ради Василя Мафтуляка на позачерговій сесії райради, що відбулася 27 вересня, всі необхідні документи на отримання ліцензії до МОЗу наразі вже подані, осталося чекати.

Віталій Коваль, головний лікар лікарні стверджує, що таке вже було, чекати треба днів тридцять і цю ліцензію МОЗ може…взагалі не видати, бо мед заклад не відповідає вимогам ліцензування. Це заперечив Мафтуляк і додав, що над документами ретельно працювали і збоїв не має бути.

Що робити з лікарями, адже вони не мають права надавати медичні послуги пацієнтам і юридичний статус лікарні наразі - «припинено»?

Голова Токмацької РДА Віктор Дудукалов та його заступниця Олена Шпак заявили, що вихід є – треба головному лікарю видати наказ по лікарні, визнати простій, що виник не з вини працівника, та оплачувати працівникам відповідно до ч. 1 ст. 113 КЗпП України з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

Що робити пацієнтам міста Молочанська з цієї дати – 28.09.2019?

Чекаємо роз’яснень від районної влади, запит на які я надав на адресу Токмацької РДА.

Відповіді ми не отримали, але 03 жовтня 2019 року голова райдержадміністрації Віктор Дудукалов звернувся з цієї проблеми до жителів Токмацького району.

Наостанок: депутати Токмацької районної ради обурені  тим, що їх звинувачують в ситуації, що склалася навколо відсутності ліценції в Молочанській районній лікарні, з їх слів вони доклали всіх зусиль задля того, щоб вона була, провели чотири зустрічі з цього приводу, отримували завіряння від посадовців, але маємо, що маємо…

В кінці розмови депутатка райради Людмила Будовська сказала: «Я вам більше скажу, наразі це проблема Молочанської лікарні, але пройде3-4 місяці, згадаєте моє слово, що буде така сама проблема і з Токмацькою лікарнею, там настільки складно, там настільки тяжко…» і закликала чиновників вищих щаблів влади втрутитись у ситуацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.