вівторок, 10 вересня 2019 р.

1 000 000 гривень – така заборгованість містян перед КП «Міськводоканал» ТМР за надані послуги з водопостачання та водовідведення. Місто стоїть на межі відключення від водопостачання

10 вересня, перед початком позачергової сесії Токмацької міської ради, провела своє засідання постійна комісія міської ради з питань економічного розвитку, бюджету та фінансів під головуванням Анатолія Пащенка.
Комісія розглянула три питання, що виносяться на розгляд сесії.
Зокрема хочеться детально перейти до проекту  рішення міської ради  «Про внесення змін   до рішення міської ради  від  13.12.2018 р. №5 «Про бюджет м. Токмака  на  2019 рік», що розглянула комісія.
Річ у тім, що фінансове управління  Токмацької міської ради відповідно до пункту 8 статті 78 Бюджетного кодексу  України, внесло пропозиції  по внесенню змін до міського бюджету, затвердженого рішенням  міської ради від 13.12.2018  № 5 «Про бюджет міста Токмака на 2019 рік» за зверненням управління комунального господарства ТМР,  враховуючи інформацію ДЖКГ Запорізької обласної державної адміністрації та лист КП «Міськводоканал» ТМР щодо можливого відключення від електропостачання об’єктів КП «Міськводоканал» ТМР.
З метою запобігання припинення водопостачання по місту Токмаку комісія підтримала пропозицію  перерозподілити не використані бюджетні кошти у сумі 200 000 грн. та направити ці невикористані  асигнування  на  програму «Надання фінансової допомоги КП «Міськводоканал» ТМР на оплату за електроенергію та послуги з передачі електричної енергії».
Тобто ці гроші виділені безповоротньо. Була пропозиція депутатів, щоб цю суму Міськводоканал до кінця року інвестував в місто, але документально це ніде не було прописано.
Сесія підтримала таке рішення постійної комісії міської ради з питань економічного розвитку, бюджету та фінансів.
А тепер коротко про серйозне.
Чому виникла така ситуація? Річ у тім, що Міськводоканал сплачує за використану електроенергію близько 600 000 грн./міс. 400 000 грн. має спроможність сплатити сам, 200 000 грн. не вистачає. І це тільки борг за липень 2019 року! Попереду ще не сплачений серпень, а далі буде вересень, жовтень, листопад, грудень.
1 000 000 грн. – така заборгованість на сьогодні населення міста за водопостачання і водовідведення перед Міськводоканалом.
600 000 грн. «виграних» судових справ на боржників проблему не вирішують, бо кошти з них ніхто не стягує, повідомила керівниця Міськводоканалу Наталія Лісова. Окрім того люди не перестають воду красти – включають крани тонесенькою цівочкою, щоб лічильник воду не рахував тощо.
Проблему ще погіршує той факт, що в тарифі на воду «сидить» стара ціна на електроенергію, тариф на воду не коригувався, хоча Міськводоканал завчасно повідомив власника - Токмацьку міську раду про свою збиткову господарську діяльність за відповідний період (збиток 920 000 грн.). Не перераховує Державний Бюджет і пільги тим токмачанам, які мають на це право.
Для довідки. У кого ж забрали гроші і віддали Міськводоканалу щоб місто завтра було з водою.
200 000 грн. «забрали» з головного розпорядника коштів «Відділ освіти ТМР» з програми «Поліпшення стану будівель». Тобто з Токмацької загальноосвітньої школи I -III ступенів №5.
Інших грошей в бюджеті міста немає.
Токмачани, що не платять за воду, вам не соромно?
Деталі дивіться у відео:



Шановні мешканці м. Токмак!

• КП «Міськводоканал» ТMP інформує, що 13.08.2019 р. набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 690 від 05.07.2019 р., про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, в яких детально наведено порядок обмеження (припинення) надання послуг суб'єктом господарювання, що провадить господарську діяльність з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення (далі виконавцем), споживачам у багатоквартирних будинках, а саме:


-   п. 44 Виконавець має право обмежити (припинити) надання відповідної послуги її споживачеві незалежно від обраної моделі організації договірних відносин у разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті послуги протягом 30 днів з дня отримання споживачем попередження від виконавця.


-    п. 47 У разі обмеження (припинення) надання послуги споживачеві виконавець опломбовує санітарно-технічне та або інше обладнання, що розташоване в багатоквартирному будинку за межами або всередині приміщення, яким користується споживач, і пов’язане з наданням йому послуг.


-    п. 49 Надання послуг відновлюється у повному обсязі протягом наступного дня з дати повного погашения заборгованості за фактично спожиті послуги чи з дати укладення угоди про реструктуризацію такої заборгованості.


- п. 50 Витрати виконавця, пов'язані з відновленням надання послуги споживачеві, підлягають відшкодуванню за рахунок споживача відповідно до кошторису витрат на відновлення надання послуг, складеного виконавцем.


З повагою, адміністрація КП «Міськводоканал» ТМР






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.