вівторок, 24 вересня 2019 р.

Що буде далі з тарифами на воду у Токмаці – вирішать депутати на черговій сесії Токмацької міської ради 26 вересня, але рішення про тарифи на водопостачання і водовідведення в місті прийме її виконавчий комітет

24 вересня провела своє чергове засідання постійна комісія Токмацької міської ради з питань економічного розвитку, бюджету та фінансів під головуванням Анатолія Пащенка та членів комісії: Ігоря Мащенка, Владислава Мікши, Сергія Капінуса, Сергія Степури.

Не з’явилися на засідання депутати: Наталія Шкарупило, Євген Глаз'єв, Вадим Лукаш.

Наприкінці пішов Сергій Капінус і… кворуму не стало.

Що розглянула комісія, якщо коротко.

Першими комісія розглянула два бюджетних питання, що виносяться на чергову сесію фінансовим управлінням Токмацької міської ради та погодилася з пропозиціями міських фінансистів. 

Далі, з серед інших, депутати заслухали директора комунального підприємства «Токмак біоенергія» Андрія Мамчака, який повідомив, що необхідно «десь» вишукати в місцевому бюджеті орієнтовно близько 40 000 грн. для виконання робіт по усуненню порива теплових вводів до житлових будинків по вул. Ковальська, 56 та Шевченка, 55. Пориви сталися після гідравлічних іспитів, що власне і проводила «Токмак біоенергія», але вони сталися в зоні відповідальності Токмацької міської ради і тому потребується фінансова допомога цим будинкам саме з місцевого бюджету, вважає Андрій Мамчак.

Потім комісія слухала питання «Про погодження Інвестиційної  програми  комунального підприємства  ”Міськводоканал ” Токмацької  міської ради на  2020 рік.»

Суть програми полягає в тому, що Міськводоканал пропонує заміну    водопровідних мереж у м. Токмак (заміна  водоводу м. Токмака D=200 мм, L=802 п.м. від артезіанської свердловини № 11 по вул. Парковій до насосної станції «Південна» по вул. К.Лібкнехта) та заміну    каналізаційних мереж  у м. Токмак (заміна  напірного каналізаційного колектору  м. Токмака D=200 мм, L=688п.м. від  каналізаційної насосної станції  по вул. Парковій до    каналізаційних очисних споруд міста. Вартість програми складає 967,7 тис.грн.

Комісія жваво обговорювала це питання і вияснила, що всі ці заходи можуть пройти тільки після підвищення тарифу на водопостачання і водовідведення в місті, бо в діючому тарифі інвестиційна складова відсутня.

Остаточне рішення по цьому питанню депутати приймуть на черговій сесії Токмацької міської ради, що має відбутися у цей четвер 26 вересня.



Повна версія відеорепортажу з засідання постійної комісії Токмацької міської ради з питань економічного розвитку, бюджету та фінансів розміщена тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.