пʼятницю, 20 вересня 2019 р.

У ТОКМАЦІ ВІДБУЛОСЯ ДРУГЕ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ


Як повідомлялося раніше, у виконавчому комітеті Токмацької міської ради створено Координаційну раду з питань підвищення енергоефективності. Уже відбулося перше засідання, а 19.09.2019 року – друге. За розробленим положенням про діяльність Координаційної ради, її засідання повинні відбуватися не рідше, ніж один раз на три місяця. Проте у зв’язку з тим, що у місті Токмак проводяться Дні Енергії, було вирішено присвятити друге засідання ради саме розгляду питань проведення заходів з інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань енергозбереження серед громади міста та інформуванню присутніх щодо основних кроків з системного підвищення енергоефективності будівель бюджетної сфери.
Наголосимо, що Європейський тиждень сталої енергії (EU SEW) або Дні Енергії - найбільший захід, присвячений відновлюваним джерелам енергії та ефективному використанню енергії в Європі та за її межами.
Він об’єднує державні органи, приватні компанії, неурядові організації та споживачів для просування ініціатив з енергозбереження та просування до поновлюваних джерел енергії для отримання чистої, безпечної та ефективної енергії.
У місті Токмак Дні Енергії проходять вперше за підтримки Асоціації «Енергоефективні міста України», яка надала якісну промо-продукцію, роздаткові презентаційні матеріали.
На засіданні Координаційної ради було узгоджено щорічний період проведення Днів Енергії, а саме з 16.09. по 22.09.
Протягом цього періоду у місті відбуватимуться різноманітні заходи, як-то еко-квести, наукові конференції, публічні обговорення тощо.
Також на засідання Координаційної ради завітав керівник компанії «ТОП-ІНФОРМ» - Богдан Ободовський, який зробив презентацію на тему необхідності проведення енергоаудитів будівель, отримання енергетичних сертифікатів та енергетичних паспортів. Дуже докладно фахівець розповів про нюанси цієї документації, вигоди від того, що будівля бюджетної сфери або ОСББ їх має та шляхи залучення коштів на проведення енергозберігаючих заходів у громаді.
До речі, ця ж компанія буде проводити енергоаудити для ДНЗ «Барвінок» та ДНЗ «Вербиченька», що пройшли для цього відповідний конкурсний відбір. А кошти на ці заходи отримані в рамках грантового фінансування для учасників проекту «Енергоефективність у громадах ІІ» Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).
Подібні інформаційні заходи щодо переваг енергозбереження та енергоефективності стануть традиційними і не тільки під час Днів енергії, проте наявність таких днів у громаді – це також один із суттєвих кроків до впровадження європейських цінностей.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.