пʼятницю, 27 вересня 2019 р.

Депутати райради звернулися до голови Запорізької ОДА

27 вересня депутати Токмацької райради на позачерговій сесії одноголосно схвалили проект рішення "Про звернення депутатів Токмацької районної ради Запорізької області до голови Запорізької обласної державної адміністрації про фінансування закладів охорони здоров'я", попередньо розглянувши його на спільному засіданні депутатських комісій.

На сесії, як і на спільному засіданні депутатських комісій, були присутніми 14 депутатів з 26 обраних.

Додаток до рішення
Токмацької районної ради
від 27.09.2019 р. № 2

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Токмацької  районної ради Запорізької області
до  голови Запорізької обласної державної адміністрації
про фінансування закладів охорони здоровя

         В даний час наша країна знаходиться на етапі впровадження реформ. Верховна Рада України приймає закони, які суттєво впливають на життя громадян. Реформування галузі охорони здоров’я стосується кожної, без винятку, людини, яка живе в Україні, згідно Конституції держава створює умови для ефективного і доступного медичного обслуговування.
Проте, ті завдання та цілі, які були поставлені не можуть бути реалізовані в повній мірі  без додаткової допомоги з боку Держави, процес автономізації – перетворення медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства змушує органи місцевого самоврядування впроваджувати на місцях зміни в галузі медицини.
          Так, рішенням Токмацької районної ради від 15.03.2019 року №17 комунальний заклад «Молочанська районна лікарня» було перетворено в комунальне некомерційне підприємство, без належного додаткового фінансування та необхідної матеріально-технічної бази.
         Покладаючи зобов’язання по забезпеченню впровадження реформ на місцеві громади  та перекладаючи відповідальність із відповідних структур виконавчої влади на депутатів місцевих рад  штучно створюється додаткова соціальна напруга в районі та м.Молочанськ.     
    Термін дії ліцензії КНП «МРЛ» на медичну практику спливає 27.09.2019 року.
          І як наслідок, згідно надісланого до районної ради  листа Токмацької районної державної адміністрації від 11.09.2019 року №11-09/417 було вказано що «у разі відсутності ліцензії на медичну практику КНП «Молочанська районна лікарня», Токмацька районна державна адміністрація вимушена припинити фінансування за рахунок медичної субвенції вищевказаного закладу» (копія листа Токмацької районної державної адміністрації від 11.09.2019 року №11-09/417 на 2 аркушах додається).
          У відповідності до ст.49 Конституції України держава створює  умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоровя медична допомога надається безоплатно, існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвитку лікувальних закладів усіх форм власності.
Враховуючи вищевикладене, звертаємося до голови Запорізької обласної державної адміністрації щодо сприяння у вирішенні проблемної ситуації, яка склалася, та пошуку джерел фінансування для КНП «Молочанська районна лікарня».
Будемо вдячні за надану відповідь та реагування згідно повноважень.

Прийнято     на    п’ятдесят четвертій позачерговій     сесії Токмацької районної   ради   Запорізької області сьомого скликання 27 вересня 2019 року № 2

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.