вівторок, 15 лютого 2022 р.

Тижневий звіт за 7.02-13.02 Пологівського райвідділу поліції: На Токмаччині все спокійно

У період з 07.02.2022 по 13.02.2022 до Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області та підпорядкованих відділень поліції надійшло 554 заяв і повідомлень від громадян, із яких 31 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР).

- 25 фактів крадіжок. Слідчими відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1, ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Тривають досудові розслідування. Один з випадків стався 8 лютого. О 04:07 годині до відділення поліції № 2 Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області від 71-річного мешканця села Гусарка надійшло повідомлення про крадіжку майна. По приїзду на місце події слідчо-оперативна група встановила, що в ночі 8 лютого пасинок заявника 1984 року народження здійснив крадіжку близько 50 кг. пшениці та більше 10 кг. насіння соняшнику. Зловмисник ломом зірвав навісний замок з сараю, розташованого на території домоволодіння батьків, завантажив мішки на візок та відвіз покупцеві. Правоохоронці з’ясували, що чоловік зловживає спиртними напоями, постійного місця роботи не має, тому живе за рахунок підробіток. Речові докази вилучені та направлені до експертної установи.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Слідчі дії тривають.

- 3 факти шахрайства. Слідчими відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Ведуться досудові розслідування. 

- 1 факт хуліганства. Слідчими відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Ведеться досудове розслідування. Так, 12 лютого о 00:35 до відділення поліції № 1 Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області зі служби «102» від мешканця міста Гуляйполе 1972 року народження надійшло повідомлення про стрілянину з травматичної зброї. По приїзду на місце події слідчо-оперативна група слідів стрільби, зброї чи гільз, не виявила. На спині заявника зафіксовано синець. Медичної допомоги чоловік не потребував, від госпіталізації та судово-медичної експертизи відмовився. На момент спілкування з правоохоронцями потерпілий був з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Проводиться перевірка.

- 1 дорожньо-транспортна пригода. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Так, 9 лютого о 07:57 зі служби «102» до відділення поліції № 2 Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на виїзді з села Пробудження Пологівського району. По прибуттю на місце події слідчо-оперативна група встановила, що 25-річний водій автомобіля «Peugeot-406», рухаючись в межах села Пробудження на подвійному повороті не вибрав безпечної швидкості для руху та допустив занос транспортного засобу з подальшим виїздом на смугу зустрічного руху, в результаті чого здійснив зіткнення із автомобілем марки «MAN L2000». Внаслідок ДТП водій легковика отримав тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості та був госпіталізований до Пологівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, а згодом до реанімаційного відділення Запорізької обласної лікарні. В крові винуватця події слідів алкогольного сп’яніння не виявлено. Інші учасники аварії тілесних ушкоджень не отримали. Автомобілі зазнали значних механічних пошкоджень

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Слідчі дії тривають.

-1 факт правопорушення у сфері господарської діяльності. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.213 Кримінального кодексу України (Порушення порядку здійснення заготівлі металобрухту та операцій з металобрухтом). Так, 11 лютого о 13:03 працівники сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 4 Пологівського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області зупинили автомобіль «VOLKSWAGEN Transporter» під керуванням 34-річного мешканця села Водвижівка Гуляйпільської об’єднаної територіальної громади. Чоловік перевозив в своєму транспортному засобі  металобрухт без відповідних документів. Працівники слідчо-оперативної групи провели огляд місця події, опитали правопорушника, автомобіль та металобрухт вилучили.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.213 Кримінального кодексу України (Порушення порядку здійснення заготівлі металобрухту та операцій з металобрухтом). Вирішується питання про вручення фігуранту повідомлення про підозру. Слідчі дії тривають. 

Крім цього, протягом звітного періоду слідчими оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення 10 особам. До суду з обвинувальним актом скеровано 10 кримінальних проваджень. 

Також працівниками відділу поліції за вказаний період виявлено 304 адміністративних правопорушень, по яким складено адміністративні протоколи, а саме: по лінії безпеки дорожнього руху – 247 протоколів, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 48 адміністративних протоколів.

Зокрема слід вказати, що за вищевказаний період поліцейськими складено 13 адміністративних протоколів за ознаками ст.130 КУпАП на 13 осіб, що керували транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння; 49 протоколів за ознаками ст. 178 КУпАП на 49 осіб, які розпивали пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої у заборонених законом місцях; 34 протоколи за ознаками ст. 175-1 КУпАП на 34 особи, які курили тютюнові вироби у заборонених місцях; 10 протоколів за ознаками ч.1 ст. 44-3 КУпАП на 10 фізичних осіб-підприємців за недотримання карантинних обмежень; 3 протоколи за ознаками ст. 173-2 КУпАП на 3 осіб за вчинення насильства в сім’ї; 7 протоколів за ознаками ст. 184 КУпАП на 7 осіб за невиконання батьківських обов’язків; 1 протокол за ознаками ст. 156 КУпАП на 1 особу за порушення правил торгівлі акцизними товарами.

Пологівський відділ поліції нагадує мешканцям району про дотримання карантинних обмежень встановлених Кабінетом Міністрів України. Детально ознайомитися з обмеженнями зручно в інфографіці ВР України. Бережіть себе та своїх близьких!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.