пʼятниця, 11 лютого 2022 р.

У селі Запоріжжя вітали ювіляра-Героя Володимира Вороніна

80-річний ювілей відзначив Герой Соціалістичної Праці, Почесний громадянин Токмаччини Володимир Максимович Воронін з села Запоріжжя.

З ювілеєм його привітали рідні, односільчани, представники Молочанської громади разом з керівницею громади Іриною Липкою. Ювіляру бажали міцного здоров`я і всіх гараздів. 

Не буде перебільшенням сказати, що Володимир Максимович є одним найбільш заслужених наших земляків, одним з найбільш шанованих трудівників Токмаччини з найвищими державними відзнаками!

Народився Володимир Воронін 10 лютого 1942 року у Новомихайлівці Чернігівського району, а закінчивши Молочанське ПТУ став механізатором у радгоспі «Запорізький» (згодом – племптахорадгосп-репродуктор). Як повідомляє енциклопедичне видання «Герої країни», за все своє трудове життя Володимир Воронін намолотив 600 вагонів зерна по 60 тонн кожен! 

За трудову доблесть, майстерність, досягнення високого намолоту зерна в 1974 році Вороніну було присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці. 

Двічі (!) нагороджений найвищою нагородою в СРСР – орденом Леніна, а також орденами Жовтневої революції, Трудового Червоного Прапора, багатьма медалями. Лауреат Державної премії СРСР.

Підготував Віталій Голод

Фото надані Молочанською міськрадою.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.