середа, 23 лютого 2022 р.

В Україні буде введено надзвичайний стан, крім двох областей

 Рада національної безпеки та оборони пропонує запровадити надзвичайний стан на всій території України, окрім Донецької та Луганської областей. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу, передає Цензор.НЕТ.

За його словами, буде посилено охорону громадського порядку та об'єктів, які забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства.

"Може бути обмеження руху транспорту. Може бути додатковий огляд транспорту. Може бути перевірка документів у фізичних осіб", - зазначив секретар РНБО.

"Щодо Донецької та Луганської областей. Там є окремий режим, його врегульовано на сьогодні нашим законодавством. Вони знаходяться трішки в іншй юридичній зоні, тому там надзвичайний стан не вводиться. Його там введено давно, починаючи з 2014 року", - додав Данілов.

Надзвичайний стан – це особливий правовий режим, який вводять для усунення надзвичайних ситуацій, що створені або природним шляхом, або людьми, та можуть призвести до втрат матеріальних ресурсів і серед населення. НС вводиться на не більше 30 діб та не більше 60 діб в окремих місцевостях. 

Надзвичайний стан передбачає, зокрема особливий режим в'їзду та виїзду, обмеження руху та огляд транспортнe;  посилення охорони громадського порядку та об'єктів життєдіяльністі; заборону проведення зборів, мітингів, демонстрацій, спортивних та інших масових заходів; введення комендантської години; перевірку документів у громадян, у певних  випадках – особистий огляд, огляд речей, автомобілів, багажу та вантажів, службових приміщень та житла.

Також Данілов повідомив, що рішення про введення воєнного стану наразі не приймалося.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.