понеділок, 7 лютого 2022 р.

85-річний ювілей відзначає Почесний громадянин Токмацької громади Олександр Білоусенко

85-річний ювілей сьогодні, 7 лютого, відзначає Почесний громадянин Токмака і тепер вже Токмацької громади Олександр Федорович Білоусенко.

Він народився у Бердянському районі, але його молодість більше пов’язана з Токмаччиною, де він працював з початку 1960-х років, займав ряд керівних посад, був керівником міста. І завдяки його ініціативності вирішено цілу низку питань розвитку міста. Зокрема, у 1977 було завершено будівництво красеня - Токмацького міського Будинку культури. Були введені у дію три дитячі садки (загалом на 720 місць), дитяча лікарня на 120 ліжок, поліклініка на 300 відвідувань за зміну, будинок побуту, районний вузол зв’язку, друкарня та інші об’єкти.

На початку 80-х з Токмака Олександр Федорович пішов на підвищення до Запоріжжя, згодом працював заступником голови облвиконкому. А під час виборів до Верховної Ради України у 1990 році балотувався від Токмацького округу з програмою добиватися переведення республіки на економічну самостійність та політичний суверенітет. Відтак, Білоусенка було обрано народним депутатом українського парламенту першого скликання і від імені токмачан він голосував за доленосні рішення, за Декларацію про державний суверенітет і за Декларацію про Незалежність України.

Також він сім разів обирався депутатом обласної ради. Заслужений економіст України. Написав кілька книг з історії рідного краю. І досі не полишає активної діяльності – є  членом Президії Запорізької обласної спілки промисловців та підприємців.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.